Bayram Öncesi Son Kabine Toplantısı Gündemi: Asgari Ücretliye Bayram Harçlığı, Ramazan Bayramı Tatili Uzatılacak Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak olan kabine toplantısının tarihi açıklandı. Bayramdan önceki son kabine toplantısı ne zaman, bayram tatili uzayacak mı, uzatılacak mı 2022?

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala beklenen kabine toplantısı tarihi ilan edildi. Bayramdan önceki son kabine toplantısı olması nedeni ile büyük önem taşıyan toplantıda gündeme gelmesi beklenen en önemli 2 konu bayram öncesi sosyal yardımlar ve 9 günlük bayram tatili olacak.

Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişi ve sosyal yardım alan ihtiyaç sahipleri yükselen enflasyon rakamları nedeni ile bu bayrama özel olarak kendilerine en az 500 TL bayram harçlığı ödenmesini talep ederken, çalışanlar ile turizm sektörü temsilcileri ise bayram tatilinin uzatılmasını talep ediyorlar. Bu sene Ramazan Bayramı tatili 1. günü Pazartesi gününe denk gelirken 3 günlük bayram tatili Çarşamba günü sona erecekti.

BAYRAM TATİLİ UZATILACAK MI 2022, BAYRAM TATİLİ 9 GÜN MÜ OLACAK?

Bu sene Ramazan Bayramı tatili için uzatılması yönünde beklenti oluşmuştu. Ramazan Bayramının Arefe Günü 1 Mayıs 2022 Pazar gününe denk gelirken bayram tatilinin 1. günü ise 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü itibari ile başlayacak. 3 Mayıs 2022 Salı ve 4 Mayıs 2022 Çarşama günü de resmi tatil olurken Perşembe günü ise tatil sona erecek.

Turizm sektörü temsilcileri iç piyasanın canlandırılması amacı ile bu sürenin uzatılması, Perşembe ve Cuma günü çalışanların idari izinli sayılmasını talep ediyorlardı. Kabinede bu konunun da ele alınması bekleniyor.

DAR GELİRLİLERE VE ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARA 500 TL BAYRAM HARÇLIĞI VERİLECEK Mİ?

Gelen zamlar sonrasında vatandaş geçim derdine düşerken hükümetten bu bayrama mahsus olmak üzere 500 TL bayram harçlığı verilmesini talep etmişti. Toplantıda bu konunun da ele alınması bekleniyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri