Bayram Yoğunluğu Nedeni İle Şebeke Sorunu Yaşandı, GSM Operatörleri Birbirini Suçladı!

Bayramda sokağa çıkma yasağı nedeni ile vatandaşlar birbirleri ile telefonla bayramlaşmak zorunda kalırken yaşanan yoğunluk telefon hatlarında kitlenmeye neden oldu.

Bayramda sokağa çıkma yasağı nedeni ile vatandaşlar birbirleri ile telefonla bayramlaşmak zorunda kalırken yaşanan yoğunluk telefon hatlarında kitlenmeye neden oldu. Cep telefonu operatörlerinin hatları kilitlendi. Şebeke sorunları sonrasında Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone şebeke sorunu hakkında açıklama yayımladı. 3 telefon operatörü de kendilerinde sorun olmadığını belirterek diğer operatörleri suçladı, sosyal medyada konu büyük yankı uyandırdı. Detaylar haberimizde...

Corana virüsü salgını nedeni ile bu sene 81 il genelinde bayramda sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.



Sokağa çıkma yasağı nedeni ile vatandaşlar birbirleri ile telefonla bayramlaşmak zorunda kalırken yoğun arama trafiği oluşması nedeni ile şebeke sorunları yaşandı.



3 TELEFON OPERATÖRÜ DE SORUN BİZDE DEĞİL DİYEREK DİĞERLERİNİ SUÇLADI



Çok sayıda kişinin aynı anda arama yapmaya başlaması ile şebeke sorunları yaşanmaya başlandı.



Cep telefonu kullanıcılarının konuyu sosyal medyaya taşıması ve çok sayıda şikayet mesajı yayımlaması üzerine telefon operatörleri birbiri ardına açıklama yaptı.



Yapılan açıklamalarda ortaya çıkan ortak mesaj ise "bizde sorun yok, sorun diğer operatörlerden kaynaklanıyor" oldu.



Turkcell tarafından yapılan açıklamada "Turkcell'lilerin diğer Turkcell'li kullanıcılara doğru yaptıkları aramalarda herhangi bir aksama bulunmamaktadır. Şebekemizden diğer operatörlere yönelik gerçekleşen aramalarda ise Turkcell kaynaklı olmayan kesintiler meydana geldiği görülmektedir" ifadelerine yer verildi.



Vodafone da benzer bir açıklamada bulunarak "Diğer operatörler yönüne yaptığınız aramalarda problem yaşıyor olabilirsiniz. Sorun Vodafone kaynaklı değildir" diyerek diğer operatörleri işaret etti.



Son açıklama ise Türk Telekom'da yapıldı. Türk Telekom yapmış olduğu açıklamasında "Diğer operatörlere doğru yaptığınız aramalarda yaşanan sorun, Türk Telekom kaynaklı değildir. Türk Telekom kullanıcılarının kendi aralarında yaptıkları aramalarda hiçbir sorun yaşanmamaktadır" diyerek sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını iddia etti.



Vatandaş ise 3 operatörde de sorun yoksa biz neden telefonla konuşamıyoruz sorusuna yanıt aradı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri