Bayramda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz mi 2022?

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ile ilgili karar açıklandı. Karar, Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla yayımlandı.

Ramazan bayramı yaklaşırken birçok kişinin aklında köprü, otoyol ve ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmayacağı geldi. Geçmiş yıllarda Ramazan ve Kurban Bayramlarında ulaşım hizmeti ücretsiz veriliyordu. Bu yıl da ücretli mi ücretsiz mi olacak derken beklenen karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul'un ulaşımının sağlandığı en önemli noktalardan olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler için alınan karar açıklandı.

Bayramda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM'den geçişler ücretsiz mi?

Resmi Gazete'ni bugünkü sayısında yeni Cumhurbaşkanı Kararları açıklandı. Buna göre Ramazan Bayramı tatili sebebiyle 30 Nisan saat 00.00'dan 5 Mayıs saat 07.00'ya kadar ' yap-işlet-devret' modeli ile yapılan projeler hariç olmak üzere, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişler ücretsiz olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, 2 Mayıs saat 00.00'dan 4 Mayıs saat 24.00'e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler ve belediyelere bağlı birlik, müessese ve işletmelere ait toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olarak sağlanacak.

Buna göre, Ramazan Bayramı'nda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçiş yapacak olan vatandaşlar, geçişlerini ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilecek. Ücretsiz geçiş hakkı 30 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 00.00'dan başlayarak 5 Mayıs Perşembe günü saat 07.00'a kadar devam edecek.

Emlak365.com

Gündem Haberleri