Bayramda Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji'den Ramazan Bayramı Hava Durumu Tahminleri!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan bayramı hava durumu raporu yayınlandı. Bayramda hava nasıl olacak? Arefe günü yağmur var mı? Ramazan Bayramı'nda hava açık mı? İl il Ramazan Bayramı hava durumu tahminleri!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı'na ilişkin olarak hava durumu tahminleri raporu yayınlandı. Bayramda havanın nasıl olacağını bildiren Meteoroloji, Arefe günü olan 12 Mayıs 2021 Çarşamba tarihinden başlamak üzere Ramazan Bayramı'nın 1. günü olan 13 Mayıs 2021 Perşembe, 2. günü olan 14 Mayıs 2021 Cuma ve 3. günü olan 15 Mayıs 2021 Cumartesi günlerinin detaylı hava durumu tahminlerini kamuoyuna duyurdu.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre Arefe günü ile Ramazan Bayramı sürecince genel hava durumu hakkında detaylı açıklama yapıldı. Perşembe günü Van ve Hakkari çevrelerinde, Cuma günü ise Edirne, Kırklareli, Van ve Hakkari çevrelerinde sağanak ve gök gürültü sağanak yağışların meydana geleceği bildirildi. Diğer yerlerde ise havanın az bulutlu ve açık geçmesinin beklendiği belirtildi.

AREFE GÜNÜ (12 MAYIS ÇARŞAMBA) HAVA NASIL OLACAK?

Arefe günü Türkiye'nin genelinde az bulutlu ve açık bir havanın hakim olması bekleniyor. Ancak ülkeniz kuzeydoğu kesimlerinde paraçalı buşutlu bir havanın hakim olmasına dair tahminler yapıldı. Doğu Karadeniz'de Arefe günü yer yer yapışlar görülebileceği belirtildi.

BAYRAMIN 1. GÜNÜ (13 MAYIS PERŞEMBE) HAVA NASIL OLACAK?

Ramazan Bayramı'nın 1. gününde Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. Van ve Hakkari çevrelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar meydana gelecek. Ülkenin diğer bölgelerinde hava az bulutlu ve açık olacak.

BAYRAMIN 2. GÜNÜ (14 MAYIS CUMA) HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'den verilen bilgilere göre Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Marmara, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. Edirne, Kırklareli, Van ve Hakkari çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar hakim olacak. Ülkenin diğer bölgelerinde ise az bulutlu ve açık geçeceği bildirildi.

BAYRAMIN 3. GÜNÜ (15 MAYIS CUMARTESİ) HAVA NASIL OLACAK?

Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimleri Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününde parçalı bulutlu olacak. Diğer bölgelerdei se havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor.

BAYRAMDA İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR HAVA DURUMU

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre Ramazan Bayramı'ndan İstanbul, Ankara ve İzmir'de herhangi bir yağış olayı beklenmiyor. Bayram süresince hava sıcaklıkları İstanbul'da 23-28 derece, Ankara'da 25-31 derece ve İzmir'de 26-30 derece olacağı bildirildi.

Diğer bölgeler için de bir sıcaklık değerlendirmesi yapan Metetoroloji sıcaklıkların yurdun batı kesimlerinde bayram boyunca mevsim normalleri civarın olmasının beklendiğini bildirdi. Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde ise sıcaklıkların bayram boyunca mevsim normallerinin üzerinde olacağı açıklandı.

Gündem Haberleri