Bayramda Marketler Açık Mı? BİM, ŞOK, A101, Migros Ramazan Bayramı Çalışma Saatleri!

Türkiye'de tam kapanma sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Peki bayramda marketler açık olacak mı? BİM, Şok, A101, Migros bayramda açık mı?

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanma sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Bu konuda alınan önlemler vatandaşların sosyal yaşamlarında bazı kısıtlamaları getirdi. Bunların başında da marketlerin çalışma günleri ve saatleri oldu. Temel ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar sokağa çıkma yasaklarında bunu nasıl gerçekleştirebileceklerini merak ediyorlar.

BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı'nın ilgili genelgesi doğrultusunda marketlerin tam kapanma sokağa çıkma yasağı günlerinde ne şekilde çalışabilecekleri kesin bir hükme bağlandı. Ancak vatandaşlar Ramazan ayının bitmesi ve Ramazan Bayramı'nın başlayacak olması ile bayramda marketlerin açık olup olmayacağını merak ediyorlar.

13 Mayıs 2021 Perşembe günü başlayacak olan Ramazan Bayramı 14 Mayıs 2021 Cuma ve 15 Mayıs 2021 Cumartesi günlerinde devam edecek. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre bayram günlerinde marketlerin kapalı olma durumu olmayacak. Ancak marketler saat 10:00 ile 17:00 arasında vatandaşlara hizmet verebilecekler. Bayramın ertesi olan ve sokağa çıkma yasaklarının devam edeceği 16 Mayıs 2021Pazar gününde ise zincir marketlerin tamamı kapalı olacak. Bu marketler tam kapanma sokağa çıkma yasakları süresince pazar günleri hep kapalı kaldı.

BİM, ŞOK, A101, MİGROS BAYRAM ÇALIŞMA SAATLERİ!

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde zincir marketlerin bayramda kapalı olmalarına ilişkin herhangi bir engel bulunmuyor. Ancak zincir marketler kendi çalışma sistemlerine göre kapalı olma kararı verebilecekler. Geçtiğimiz yıllarda zincir marketler özellikle bayramın ilk 2 günü kapalı oluyorlardı. Bu sistemin bu yıl da devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

Her zincir market kendi işleyişi içerisinde personellerine bayram izni verme durumu sözkonusu olabilecek. Ancak zincir marketler bayramda personellerini çlaıştırma yoluna gitmelerine büyük bir ihtimal olarak bakılıyor. Pazar günleri kapalı olmaları nedeniyle personellerin izin yapacak olmaları bayram tatili ile telafi edilebilecek. Yine de her marketin yapacakları duyurular ile bayramdaki çalışma düzeni market market belli olacak. Şu ana kada rkamuoyuna bir bilgilendirme yapılmadı.

Gündem Haberleri