Bayramda otobüsler bedava mı? Marmaray, metro, metrobüs, otobüs ücretsiz mi?

Ramazan bayramı öncesinde vatandaşlar bayramda otobüsler bedava mı Ankara, İstanbul İzmir'de toplu taşıma ücretsiz mi araştırıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile açıklandı.

Ramazan bayramına sayılı günler kala vatandaşların başlıca araştırma konularından biri bayramda toplu ulaşımın ücretsiz olup olmadığı oldu. Zamlanan bilet fiyatları sonrasında rahat bir şekilde bayram ziyaretlerini gerçekleştirmek isteyen kişilerin merak ettiği otobüs, metro, Marmaray, metrobüsler bedava mı sorusu netlik kazandı.

Bayramda otobüsler bedava mı?

Milyonlarca vatandaş, Ramazan bayramı boyunca sevdiklerini ziyaret etmek için otobüs, metro ve metrobüs gibi toplu ulaşım aracı kullanacak. Her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında toplu ulaşım ücretsiz oluyor.

2022 yılı için de Resmi Gazete'de otoyol, köprü ve toplu taşıma araçların ücretsiz olmasına ilişkin karar yayımlandı. Karara göre, Ramazan Bayramı tatili sebebiyle 30 Nisan saat 00.00'dan başlayarak 5 Mayıs saat 07.00'ye kadar yap-işlet-devret modeliyle yapılan projeler hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı otoyollar ile 5 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden geçişlerin ücretsiz olacağı açıklandı. Öte yandan 2 Mayıs saat 00.00'dan 4 Mayıs saat 24.00'e kadar Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile belediyeler, belediyelere bağlı birlik ve işletmelere ait toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz bir şekilde hizmet verecek.

Ankara, İstanbul, İzmir otobüs, metro, metrobüs, marmaray ücretsiz mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karar doğrultusunda, bayram süresi boyunca tüm Türkiye'deki toplu taşıma hizmetleri ücretsiz bir şekilde hizmet verecek. Vatandaşlar herhangi bir bilet ücreti ödemeden Ramazan bayramı boyunca yolculuk yapabilecekler.

Emlak365.com

Gündem Haberleri