Bedelli Askerlik Yerleri Açıklandı Mı, Saat Kaçta Açıklanacak? Bedelli Askerlik Yeri Sorgulama 2022

Vatani görevini bedelli olarak yapacak olan binlerce asker bedelli askerlik sonucu ne zaman açıklanacak araştırıyor. İşte bedelli askerlik yeri sonuçları.

Askerlik görevini bedelli olarak gerçekleştirmek isteyen binlerce kişinin gözü kulağı bedelli askerlik yerlerinin açıklanacağı tarihte. 2021 yılında bedelli askerlik için başvurularını gerçekleştiren askerlerin vatani görevlerini nerede yapacakları belli oluyor. Bedelli askerlik ücreti ödemesini yaparak bedelli için hak kazanan yükümlüler, 2022 yılında belirlenen celp ve sevk dönemlerinde bir aylık askerlik görevini yerine getirecek.

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bedelli askerliğe ilişkin yapılan duyuruya göre, 2022 bedelli askerlik yerleri 28 Ocak (bugün) e-devlet sistemi üzerinden açıklanacak. Daha önce bedelli askerlik için başvuruda bulunarak 55,194 bin TL tutarındaki bedelli ücretini ödeyen askerler, askerlik görevini nerede yapacaklarını 28 Ocak itibariyle öğrenecekler.

Bedelli askerlikte 2011 ve 2014'teki uygulamalarda kışla zorunluluğu bulunmuyordu. 2018'de bedelli askerlik yapanlar ise 21 gün temel eğitim alarak vatani görevlerini tamamlamıştı. Yürürlüğe giren son kanuna göre ise bedelli askerlik yapanlar bir aylık temel eğitim sürecinden geçecek.

BEDELLİ ASKERLİK YERİ SORGULAMA 2022

Bedelli askerlik yerleri e-devlet sistemi üzerinden açıklanacak. Bedelli askerlik için hak kazanan kişiler, e-Devlet sistemine T.C kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra askerlik yerlerini öğrenebilecekler.

Bedelli askerlik yeri sorgulama için:

e-Devlet sistemine T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapın,

Arama bölümüne Milli Savunma Bakanlığı yazın,

Aşağıda çıkan arama sonuçlarından '' Bedelli Sınıflandırma Sonuç Sorgulama '' sayfasına tıklayın,

Açılan sayfa üzerinden bedelli askerlik yeri sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

BEDELLİ ASKERLİK YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Gündem Haberleri