Bekçi alımı 2022 başvuruları son gün ne zaman, başvuru nasıl yapılır?

EGM Polis Akademisi bünyesinde 3.250 bekçi alımı yapılacağı duyurulmuştu. 2022 Bekçi alımı başvuruları ne zaman bitiyor, başvuru nasıl yapılır? İşte bekçi alımı başvuru işlemleri.

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi bünyesinde görevlendirilmek üzere 3 bin 250 bekçi alımı yapılacağı daha önce açıklanmıştı. Yoğun ilgi gören bekçi alımı ilanı için binlerce kişi başvuru tarihlerini araştırıyor. Bekçilik alımına ilişkin son gelişmeler haberimizde.

Bekçi alımı 2022 başvuruları ne zaman bitiyor, son gün ne zaman?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı'nın 3 bin 250 erkek çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılmasına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. İlanda belirtilenlere göre, 81 ilde istihdam edilmek üzere 3 bin 250 bekçi alımı yapılacak.

Bekçi alımı için başvuru süreci 28 Nisan'da başladı. İlana başvurmak isteyenler için son tarih ise 13 Mayıs 2022 olarak belirlendi. Bu tarihten sonra başvuru kabul edilmeyecektir.

Bekçi alımı 2022 başvurusu nasıl yapılır?

Bekçi alım ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar, 28 Nisan - 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında PA EDU TR sitesi üzerinden e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak ön başvuru yapabilecekler. Çarşı ve mahalle bekçisi olmak isteyen adayların ilanda belirtilen başvuru şartlarını taşıyor olması gerekmektedir.

Söz konusu bekçi alımı için 81 ilin tamamına kontenjan sağlanırken en fazla alım 700 kişi ile İstanbul, 200 kişiyle Ankara ve 200 kişi ile İzmir'de yapılacak.

Bekçi alımı başvuru ücreti ne kadar?

Bekçi alımı ilanına başvuru yapabilmek için adayların 340 lira ücret ödemesi gerekiyor. Ön başvuru işlemlerini internet üzerinden yapan adaylar, 28 Nisan - 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü-nün Halkbank Gölbaşı Şubesi / Ankara '' 2022 / 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı '' isimli hesaba yatıracaklar.

Bekçi olmak isteyen adaylar için son başvuru tarihi 13 Mayıs olarak belirlendi.

Emlak365.com

Gündem Haberleri