Bekçilere Silah ve Zor Kullanma Yetkisi Veren Kanun Maddesi Meclisten Geçti!

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi için mecliste yapılan görüşmeler tüm hızı ile devam ediyor.

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi için mecliste yapılan görüşmeler tüm hızı ile devam ediyor. Korana virüs salgını nedeni ile zorunlu olarak verilen ara sonrası başlayan görüşmelerde öncelik Çarşı ve Mahalle Bekçileri yasa teklifine verilmişti. Dün yapılan görüşmelerde bekçilere silah ve zor kullanma yetkisi veren kanun maddeleri onaylandı. Detaylar haberimizde...

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler devam ediyor.



Yapılan görüşmeler kapsamında mecliste ilgili kanun teklifinin birinci bölümünde yer alan ilk 9 madde üzerinde yapılan görüşmelerin tamamlanması ile kabul edilmiş oldu.



BEKÇİLERE SİLAH VE ZOR KULLANMA YETKİSİ MECLİSTEN GEÇTİ!



Mecliste yapılan görüşmeler kapsamında Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi birinci bölümü kabul edildi. İlk 9 maddelik bölümde kabul edilen maddeler arasında çok tartışılan mahalle bekçilerine silah taşıma ve zor kullanma yetkisinin verilmesi de yer alıyordu.



Verilen yetki kapsamında çarşı ve mahalle bekçileri ilgili kanunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete ile yayımlanması halinde suç işlenmesi esnasında ya da suçun işlenmesinin hemen ardından suçun şüphelilerini yakalamak, bu şüphelilerin kendilerine ya da başkalarına zarar vermelerini engellemek, olay yerinde bulunan suç dellilerini korumak, muhafaza etmek ve olayın tanıklarının olması durumunda bunları tespit ederek kimlik tepsitinde bulunma hakkı elde edecek.



Yine hakkında yakalama ya da tutuklama kararı çıkan kişilerin bekçiler tarafından yakalanması ve en yakın kolluk kuvvetlerine teslim edilmesinin de önü açılacak.



Kanunun yasalaşması halinde çarşı ve mahalle bekçileri toplumda tartışma yaratan silah ve zor kullanma yetkisi elde etmiş olacak.



Emlak365.com


Gündem Haberleri