Bekçilik Alımı Duyurusu Nihayet Yayımlandı! Polis Akademisi Çok Sayıda Bekçi Alımı Yapacak!

Polis Akademisi Başkanlığı nihayet beklenen duyuruyu yaptı. 81 il genelinde 3.250 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacak! İşte 2022 bekçi alımı başvuru şartları ve tarihleri…

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılan duyuruya göre çok sayıda çarşı ve mahalle bekçisi alımı gerçekleştirilecek. Uzun bir süredir beklenen ilanın detaylarından bazıları ise belli oldu. 7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu kapsamında Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında, Emniyet Hizmetleri Sınıfında istihdam edilmek üzere 3.250 bekçi alınacak. 81 il valiliğinde istihdam edilecek bekçilerin en az lise ve dengi okul mezunu olması isteniyor.

2022 Bekçi Alımı Detayları Belli Oldu!

2022 yılı çarşı ve mahalle bekçisi alımına ilişkin detaylardan bazıları belli oldu. En az lise ve dengi okul mezunu olmak kaydıyla 81 ilde istihdam edilmek üzere toplamda 3 bin 250 bekçi alımı yapılacak. Erkek adayların alınacağı bekçilik kadrosu için adayların bazı genel ve özel şartları da sağlamaları da isteniyor. Ancak alıma ilişkin esaslar ile il kontenjanları ve başvuru tarihleri henüz açıklamadı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından kalan detayların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Adayların başvuru yapmadan önce açıklanacak bu şartlara göre işlem yapmaları gerekmektedir.

Bekçi Alımı Başvuru Şartları Neler?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Duyurusu kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından beklenen duyuru yayımlandı. Ancak ilgili duyuru kapsamında henüz başvuru tarihleri, kontenjanlar ve 2022 bekçilik başvuru şartları açıklanmadı. Buna göre en son alım yapılan bekçilik kadrosu için aranan şartlar ise şöyleydi:

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
  • 167 cm’den kısa olmamak,
  • Beden kitle endeksi 18 – 27 arasında olmak,
  • Başvuru tarihi itibariyle 31 yaşından gün almamış olmak,
  • İlgili kanun kapsamında sayılan bazı suçlardan hükümlü bulunmamak,
  • Silah taşımaya ve görevini yapmaya engel bir duruma sahip olmamak,
  • Alkol, uyuşturucu vb. madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

Gündem Haberleri