Bekçilik Sınavı İçin Heyecanlı Bekleyiş Sürüyor! 2022 Bekçilik Sınavı Ne Zaman, Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı Mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından 2022 yılında da çok sayıda bekçi alımı yapılması hedefleniyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından merak edilenler duyuruldu! İşte detaylar…

Milyonlarca gence iş kapısı haline gelen bekçilik için sınav süreci başladı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanan 2022/1. Dönem Bekçilik alım sınavı duyurusu hakkında detaylar araştırılmaya devam ediyor. Başvurularını tamamlayan adaylar sınav tarihlerini merak ediyor. Yapılan son duyuruda sınav tarihlerine ilişkin detaylarda ortaya çıktı. Bekçilik sınav tarihi, giriş belgesi, sınav yerleri gibi daha birçok detay araştırılmaya devam ediyor.

2022 Bekçilik Sınavı Ne Zaman?

Bekçilik sınav tarihleri ne zaman olacak sorusu birçok aday tarafından merak ediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi bünyesinde gerçekleştirilecek bekçi alımı sınavının 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00’da yapılacağı duyuruldu. Yazılı sınav; Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas ile merkezlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Bekçilik Sınav Giriş Yerleri ve Sınav Giriş Belgesi Belli Oldu Mu?

2022/1. Dönem Bekçilik alımına ilişkin yeni detaylar hakkında duyurular yapıldı. Buna göre bekçilik alımı hakkında sınav giriş belgelerinin 8 Temmuz 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanması bekleniyor. ‘’meb.gov.tr’’ adresi üzerinden adayların sınav giriş belgelerine ulaşmaları sağlaması hedefleniyor.

Bekçilik Sınav Konuları, Soru Dağılımı ve Sınav Süresi

İlgili sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak 17 Temmuz 2022’de yapılacak bekçilik sınavı tek oturum halinde ve 100 soru için 120 dakika olacak şekilde yapılacak. Adayların bekçilik sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanları, ehliyet veya geçerlilik süresi devam eden pasaport ile sınava katılmaları sağlanacak.

Adaylara sınava sorulacak sınav konuları ve soru dağılımları ise şöyle:

  • Türkçe – 20 Soru
  • Genel Kültür – 20 Soru
  • Matematik – 15 Soru
  • Sosyal Bilgiler – 15 Soru
  • Hayat Bilgisi – 15 Soru
  • Fen Bilgisi – 15 Sorusu

Türkçe, matematik ve genel kültür ortaöğretim düzeyinde, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve hayat bilgisi konuları ise ilköğretim düzeyinde sorulardan oluşacaktır.

Gündem Haberleri