Beklenen Yoğun Kar Yağışı Trakya'dan Yurda Giriş Yaptı! İstanbul'da Kar Yağışı Saat Kaçta Başlayacak?

Meteoroloji'nin daha önce uyarıda bulunduğu Trakya'da dün geceden itibaren kar yağışları etkili olmaya başladı.

Meteoroloji'nin daha önce uyarıda bulunduğu Trakya'da dün geceden itibaren kar yağışları etkili olmaya başladı. Yurda giren yeni soğuk hava sistemi ile yağışlar ülke geneline yayılacak. İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugünün hava tahminlerini açıkladı. Dün geceden itibaren Trakya'da başlayan kar ytağışları bugün daha geniş bir mesafede devam edecek. Peki İstanbul'a ne zaman kar yağacak?



BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?



Yapılan son tahminlere göre Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ve batısı ile Gaziantep, Kilis, Siirt ve Adıyaman'da bugün yağışlı bir hava etkili olacak. Üle genelinde yağışlar yağmur ve sağanak şeklinde gerçekleşecek. Gün içerisinde Marmara, iç ve doğu bölgelerindekarla karışık yağmur ve kar yağışları görülebilecek. Trakya'da yoğun kar yağışının 20 ile 40 cm'ye kadar ulaşması bekleniyor. Batı Akdeniz'de ise metrekareye 21 ila 50 kg yağış düşeceği tahmin ediliyor.



Çanakkale, Balıkesir, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur çevrelerinde bugün kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor. Bu illerin yüksek kesimlerinde ise kar yağışlarının etkili olacağı bildirildi.



İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?



Dün gece Trakya'da başlayan ve etkili olan kar yağışı sonucu kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti. Bu kar yağışlarının doğu yönünde etki alanını genişletmesi bekleniyor. Meteorolojo'nin tahminine göre İstanbul'da beklenen kar yağışı bu akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayacak. Yoğun şekilde başlayacak olan bu yağış gece saatlerinde etkisini azaltacak.



Emlak365.com

Gündem Haberleri