Belçika'da Maymun Çiçeği Virüsüne Yakalananlara Zorunlu Karantina Getirildi

İlk defa 1958 yılında çıkan maymun çiçeği virüsü 2022 yılında yeniden gündeme geldi. Avrupa ülkelerinde virüs hızla yayılırken Belçika'dan karantina kararı çıktı.

Maymun çiçeği virüsü yani monkeypox, ilk kez 1958 yılında bir maymunda, 1970 yılında da ilk kez bir insanda ortaya çıktı. 2022 yılında ise yeniden gündeme geldi. Avrupa ülkelerinde hızla yayılan maymun çiçeği virüsünün görüldüğü ülke sayısı da her geçen artıyor. Virüs ile ilgili gelişmeler dünya genelinde endişe yaratıyor. Bu zamana kadar en çok Afrika'da etkisini gösteren virüs, 2017 yılında Nijerya'da büyük bir salgına yol açtı. 200 kişi hastalığa yakalanmış ve 3 kişi de hayatını kaybetmişti.

2022'DE İLK VAKA İNGİLTERE'DE TESPİT EDİLDİ

2022 yılında virüs ilk olarak 7 Mayıs tarihinde İngiltere'de görüldü. Sonrasında da Avrupa ülkeleri ve ABD'de yayıldı. İngiltere'de vaka sayısının 20'ye ulaşması endişeleri katladı. İngiltere'nin yanı sıra İspanya, Portekiz, Belçika, İsveç, ABD, İtalya, Almanya, Fransa, Kanada, Avustralya'da da görüldü.

BELÇİKA'DA KARANTİNA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Belçika, maymun çiçeği virüsüne yakalananlar için 21 günlük karantina zorunluluğu getirdi. Böylece virüse karşı ilk karantina zorunluluğu getiren ülke de oldu. Belçika medyasında yer alan habere göre, karantina kararı geçtiğimiz cuma günü sağlık yetkilileri tarafından alındı. Kararın ardından maymun çiçeği virüsüne yakalananlar 21 gün zorunlu izolasyonda olacak. Vakalar ile temaslı olanlar ise kendilerini tecrit etmek zorunda olacak.

Belçika Tropikal Tıp Enstitüsü, daha önce açıklama yaparak ülkede büyük bir salgın riskinin düşük olduğunu belirtmişti. COVID-19 Ulusal Referans laboratuvarından sorumlu mikrobiyolog Emmanuel Andre de cumartesi günü yaptığı açıklamada ülkede 4. maymun çiçeği vakasının tespit edildiği bilgisini paylaşmıştı.

Gündem Haberleri