Belediye ve Kamu Taşeron İşçilerine 2020 TİS Görüşmeleriyle Tayin Hakkı

Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler ile belediye bünyesinde çalışan taşeron işçilere tayin hakkı konusu uzun süredir gündemde.

Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler ile belediye bünyesinde çalışan taşeron işçilere tayin hakkı konusu uzun süredir gündemde. Peki tüm işçilere 2020 yılı Toplu İş Sözleşmesi kapsamında tayin hakkı sağlanacak mı? Kimler tayin hakkı elde edecekler? Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin 2020 yılı Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde çok sayıda konu başlığı ele alınacak.



Bu görüşmelerde ele alınacak ilk ve en önemli başlık maaş görüşmeleri olacak. TİS kapsamında taşeron işçilerin uzun bir süreliğine alacakları maaş zam oranları belli olacak. Bunun yanında listenin ikinci sırasınad ek ödemeler, mali destekler yer alırken daha sonra sosyal haklar görüşülecek.



TAŞERON İŞÇİLERE TAYİN HAKKI



2020 yılı içerisinde yapılacak olan görüşmelere katılacak olan işçi sendikası mali konuların yanında sosyal haklar konusunda işçilerin talebini iletecek.



Bu noktada ele alınması beklenen tayin hakkı da görüşmelerde yer alacak. KHK ile kadroya alınan taşeron işçilerin mali ve sosyal hakları o dönem yayımlanan bir genelge ile belirlenmiş ve uygulamaya konmuştu. Bu alanda 2020 yılı görüşmeleri ilk defa taleplerin iletileceği görüşme olacak.



Mahkeme Kararları Hatırlatılacak



Belediye ve kamu taşeron işçilerin TİS görüşmelerinde, Çalışma Bakanlığı'na tayin konusunda alınan kararlar sunulabilir.



Daha önce eşinin farklı şehirde olduğunu belirten bir taşeron işçi farklı şehre atanmıştı. Bu hususun genel bir hak olması için görüşmelerde dile getirilmesi ve üzerinde durulması bekleniyor. Bu noktada tüm taşeron işçilere, eşi kamuda çalışanlara ve özel durumu olanlara tayin hakkı gibi seçenekler masada.



Emlak365.com


Gündem Haberleri