Belediyeler İnşaat işlerinde Çalışacak Yüksek Maaşlı Kadrolu İşçi Arıyorlar

Çok sayıda belediye başkanlığı İŞKUR üzerinden yayımladıkları duyurular ile inşaat alanında çalışacak personeller arıyorlar. Maaşlar standart işçi ücretlerine göre daha yüksek oluyor.

Belediyeler ve bağlı şirketlere çeşitli meslek gruplarından onlarca personel alımı için duyurular yayımlanıyor. Bu duyuruların bir bölümü de inşaat ve emlak alanından oluyor. Belediyelerde çalışmak isteyecekler için bizlerde bu sektörler için yayımlanan ve başvuru süreci devam eden iş ilanlarını derledik. Güncel iş ilanları ve İŞKUR üzerinden başvuru işlemleri.

BELEDİYELERE KADROLU İŞÇİ ALIMLARI YAPILIYOR

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan duyurularda, kurum dışı iş ilanları için ayrı bir alan var. Bu alanda belediye başkanlıklarına ve belediyelere bağlı olan iştirak şirketlere personel alımlarına dair duyurular yayımlanıyor. Ocak 2022 dönemi iş ilanlarına bakıldığında listede 30'a yakın şehirde kamu kurumları ile bağlantılı iş ilanları olduğu görülüyor.

Belediyelerde çalışmak isteyen adaylar için onlarca meslek grubunda ilan olan bu duyuru alanında, en çok iş ilanı yayımlanan sektörlerden brisii de inşaat sektörü. İnşaat alanında çalışacak vasıfsız işçi kadrosu dışında boyacı, sıvacı, ustabaşı ve benzeri meslekten duyuru bulunuyor. Kurumlar sadece yeni inşaat süreçlerinde çalıştırılmak üzere değil kadrolu personel alımı yapıyorlar.

Örneğin İBB'ye bağlı olan iştirak şirket İstanbul'da görevlendirmek üzere sıhhi tesisat personeli aradığını ilan etti. İstanbul dışında çok sayıda şehirde personel alımı için duyuru bulunuyor. Güncel duyuru listesinin bir bölümünü sizlerle paylaşıyoruz.

GÜNCEK DUYURU LİSTESİNİN BİR KISMI

İLANLARI İŞKUR'DA BULMAK, BAŞVURU YAPMAK İÇİN

Söz konusu iş ilanlarını Türkiye İş Kurumu'nda görmek, kendi şehirleri için yayımlanan duyuruları bulmak isteyenler İŞKUR'un resmi sitesine erişim sağlayacaklar. Anasayfada yer alan Kurum Dışı İş İlanları sekmesine tıklayacaklar. Burada kendi şehirleri için yayımlanan duyuruları görecek adaylar başvuruları da kurumların istediği şekilde yapacaklar.

MAAŞ OLANAKLARI

Türkiye'de asgari ücret en az 4.250 TL olarak ödeniyor. Belediyelerin asgari ücret sistemi daha yüksek olabiliyor. Birde inşaat sektöründe çalışanlar için daha fazla ödeme yapılıyor. Maaşlar her belediye için farklı olurken çalışanlar asgari ücretten çok yukarıda tutarda maaşla işe başlayabilirler.

Gündem Haberleri