Berat Albayrak'ın İstifasına Dair Çok Konuluşacak İddia! İstifasının Kabul Edilmemesini İstemiş

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesine ilişkin iddialar devam ediyor.

Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesine ilişkin iddialar devam ediyor. Konuya dair çok konuşulacak bir iddiada gazeteci Fatih Altaylı'dan geldi. Altaylı yazısında Albayrak istifasının kabul edilmemesini istediğini öne sürdü.

Siyasi gündemin en önemli konu başlığı haftabaşından itibaren Berat Albayrak'ın istifası oldu.



Konuya ilişkin çok sayıda iddia gündeme gelirken istifanın altında ki nedenler sorgulanıyor. Bu kapsamda bir açıklamada Habertürk Yazarı Fatih Altaylı'dan geldi. Fatih Altaylı, Berat Albayrak'ın istifa sürecine ilişkin önemli bir iddiada bulundu.



ÜNLÜ GAZETECİDEN FLAŞ ALBAYRAK İDDİASI



Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, 'Bir istifa ve bir af' yazısında istifa sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayına yakın kaynakların meseleye farklı baktıklarının ifade edildiği yazıda, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan istifa açıklaması hatırlatıldı. Alışılmışın aksine bir teşekkür mesajının dahi yer almadığı yazının çok sert ve kırgın bir tonda olduğu belirtildi.



Yazının devamında Berat Albayrak'ın istfasının kabul edilmemesini istediği öne sürülürken şu ifadeler kullanıldı.



"Öğrenebildiğim detaylardan biri, Berat Albayrak'ın istifasının kabul görmemesini istediği. Bu yüzden de kendisine ya da yakın herkesi devreye sokarak istifasının "Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilmesinin ülke yararına olacağı" konusunda bir kamuoyu, bir genel fikir oluşturulmasına çabaladığı. Ancak istifa biçiminin ve öncesinde olan bazı olayların yarattığı kırgınlık ve hayal kırıklığının büyük nedeniyle bu çaba sonuçsuz kalmış."



Fatih Altaylı değerlendirmelerinde Berat Albayrak'ın bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olacağını söyledi. Yazının son kısmında ise bu istifa kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan için de sürpriz olduğu ifade edildi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri