Beşiktaş Kayseri'de İlk Yarıda Fişi Çekti

Beşiktaş Süper Lig'de sezonun ikinci yarısının açılış maçında Kayseri deplasmanına gitti. Zorlu Kayserispor deplasmanında ilk yarıdan 2 gol bulan siyah beyazlı takım, 90 dakika sonunda hanesine 3 puanı yazdıran taraf oldu.

Beşiktaş sezonun ikinci yarısını Kayserispor deplasmanında açtı. Süper Lig'in zorlu deplasmanlarından biri olan Kayseri deplasmanına giden Beşiktaş, golle başladığı maç sonucunda 2-0 galip gelmeyi bildi. Siyah beyazlılar böylelikle Süper Lig'de üst üste 4. galibiyetini almış oldu.

Beşiktaş, Kayseri deplasmanında maça adeta 1-0 önde başladı. Henüz dakikalar 2'yi gösterirken golü bulan siyah beyazlılar, ilk yarının son anlarında da bir gol daha bularak tabir yerindeyse ilk yarıdan fişi çekti. Karşılaşmanın ikinci yarısında gol sesi çıkmazken, bu sonuçla Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Maç Golle Başladı

Beşiktaş'ın Kayserispor'a konuk olduğu karşılaşma tam manasıyla golle başladı. Henüz dakikalar 2'yi gösterirken siyah beyazlıların tecrübeli oyuncusu Nathan Redmond sahneye çıktı. Savunmadan seken topu ceza sahasının dışında iyi kontrol eden Redmond, rakiplerinden kurtardığı topa çok sert ve düzgün vurdu. 

Kayserispor'da kaleci Cenk Gönen'in uzanamayacağı noktaya oldukça sert bir şekilde giden top ağlarla buluştu ve maçın başında Beşiktaş 1-0 öne geçti. Golün ardından daha fazla topa hakim olan taraf Kayserispor oldu. Beraberlik golünü arayan ev sahibi ekip, aradığı golü bir türlü bulamadı. İlk yarıda 2'si isabetli olmak üzere Beşiktaş kalesine 8 şut gönderen Kayserispor, bir türlü beraberliği yakalayamadı.

İlk yarıda artık son dakikalara girilirken Beşiktaş Kayserispor kalesine oldukça tehlikeli geldi. Üst üste şutlarda Kayserispor defansı ve kalecisi Cenk Gönen başarılı olsa da bir türlü uzaklaştırılamayan top Salih Uçan'ın önünde kaldı. Salih'in uzaklardan ters köşeye vurduğu top Kayserispor ağlarıyla buluştu.

Salih Uçan'ın 42. dakikada bulduğu golle Beşiktaş farkı 2'ye çıkarırken, aynı zamanda bu gol ilk yarının da sonucunu belirleyen gol oldu. 

İkinci Yarıda Gol Sesi Çıkmadı

Kayserispor'un Beşiktaş'ı konuk ettiği mücadelenin 2. yarısında da daha fazla gol arayan takım ev sahibi Kayserispor oldu. Beşiktaş ise ilk yarıda yakaladığı 2 farklı galibiyeti korumaya yönelik bir oyun anlayışı sergiledi. Kayserispor her ne kadar Beşiktaş kalesinde etkili ataklar geliştirse de aradığı gol gol gelmedi.

Kayserispor Beşiktaş mücadelesi, konuk ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu sonuçla Beşiktaş puanını 35'e yükseltirken, siyah beyazlılar maç eksiğiyle 4. sıraya yükseldi. Kayserispor ise 26 puanla 8. sırda kaldı.

Aboubakar Ayağının Tozuyla Sahada

Beşiktaş'ın Weghorst'un vedasıyla birlikte kadrosuna kattığı Aboubakar, ayağının tozuyla Kayserispor maç kadrosuna dahil edildi. Teknik direktör Şenol Güneş tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınsa da ilk 11'de şans bulamayan Kamerunlu golcü oyuncu 70. dakikada Cenk Tosun'un yerine oyuna dahil oldu. Böylelikle Aboubakar Türkiye'ye geldikten saatler sonra Beşiktaş formasıyla sahaya çıkmış oldu.

Gündem Haberleri