Bilim Kurulu Karar Aldı, Sağlık Bakanı Açıkladı! Maske, Hes Kodu Ve Okullar İçin Yeni Kararlar Belli Oldu!

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yönetiminde toplandı ve alınan kritik kararlar kamuoyuna duyuruldu. Maske ve HES kodu zorunluluğu resmen kaldırıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yönetiminde Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün yapıldı. Toplantıda koronavirüs yasaklarına dair çok kritik kararlar alınması bekleniyordu. Alınan kararları toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kamuoyuna ilan etti.

Koronavirüs ile mücadelede yeni bir döneme başladıklarını söyleyen Bakan Fahrettin Koca, “Bir süredir koronavirüsün gündemden kalktığını söylüyorduk. Bilim Kurulu da bu konuda bazı önerilerini sundu ve buna dair yeni kararlar alındı. Şu anda koronavirüs Türkiye’yi çok daha az etkiliyor. Bundan sonra koronavirüs ile olan mücadelemizi aşıyla beraber vereceğiz.” dedi.

MASKE KARARI AÇIKLANDI!

Alınan yeni kararları duyuran Bakan Fahrettin Koca, “Artık açık alanda maske takmak gibi bir zorunlu uygulamamız olmayacak. Kapalı ortamlarda ise maske havalandırma yeterliyse ve mesafe de uygunda maske takmak şart değil. Maske konusunda vatandaşlarımızın şikayetlerine son vererek yeni bir döneme giriyoruz. Maske zorunluluğu uygulaması Türkiye’nin gündeminden an itibariyle çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.

HES KODU UYGULAMASI KALDIRILDI

HES uygulamasına dair de alınan yeni kararı açıklayan Fahrettin Koca, “Yeni dönemle beraber artık HES kodu uygulamasını da kaldırıyoruz. Hiçbir kurum veya kuruluşta vatandaşlarımıza HES kodu kontrolü yapılamayacaktır. Bu konu da tamamen gündemimizden çıkmıştır. Ayrıca hastalık belirtisi göstermeyen vatandaşlarımızdan da koronavirüs testi yaptırmaları talep edilmeyecektir.” şeklinde konuştu.

OKULLAR HAKKINDA YENİ KARAR!

Okullara dair de yeni bir karar aldıklarını açıklayan Fahrettin Koca, “Okullarımızda 2 vaka çıkması halinde sınıfların kapatılması şeklindeki uygulamaya da gerek olmadığına karar verilmiştir. Bundan donra pozitif çıkan öğrenci izole edilecek ve yüz yüze eğitim herhangi bir aksamaya mahal vermeden devam edecektir.” dedi.

Maske konusunda son bir uyarı yapan Bakan Fahrettin Koca, “Maskeleri hayatımızdan çıkarıyoruz diyemeyiz. Yine maskeler hayatımızda olacaktır. Maskeyi gerektiği zaman hemen takmak üzere yanımızda taşıyacağız. Özellikle büyüklerimiz, kronik hastalığı olanlarla bir arada olduklarında maske takmalıdırlar.” ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri