Bilim Kurulu Toplantısı Ne Zaman, Hangi Gün, Saat Kaçta Yapılacak? Maske İçin Yeni Karar Ne Olacak?

Yeni bir döneme geçiş yapılmasını sağlayacak kararların alınacağı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Bilim Kurulu'nun maske kararı ne olacak?

Türkiye uzunca bir süredir koronavirüs gündemi ile meşgul olmaya devam ediyor. Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında artık etki oldukça zayıfladı. Bunun üzerine Sağlık Baklanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından yeni bir döneme geçişi sağlayacak kararların alınmasına dair büyük bir merak yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Bilim Kurulu toplantısının ne zaman yapılacağını açıkladı.

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

Sağlık bakanı Fahrettin koca geçtiğimiz hafta yapılacağı duyurulan ve sürpriz bir kararla 27 Nisan Çarşamba gününe ertelenen Bilim Kurulu toplantısı ile alakalı yeni gelişmeyi kamuoyuna duyurdu. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bakan Fahrettin Koca, "Hayırlı kararları çarşambaya bırakmayalım, salı günü toplanalım" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu duyurusu ile Bilim Kurulu toplantısının 26 Nisan Salı günü yapılması kesinleşti. Henüz net bir toplantı saati açıklanmış olmasa da toplantının saat 15:0='da başlanamsı bekleniyor.

BİLİM KURULU HANGİ KARARLARI ALACAK?

Bilim Kurulu'nun hangi kararları alacağı konusu da büyük bir heyecanla bekleniyor. Toplantı öncesinde elde edilen bilgilere göre maske konusu tamamen gündemden kaldırılabilir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı bir yurt içi ziyarette maske kullanmamış ve esnaflarla da yakın temasta bulunmuştu. Bu durum maskenin tamamen gündemden kaldırılacağı şeklinde yorumlanıyor. Daha önce alınan karar ile açık alanda maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı. Şimdi ise kapalı alanlar için bu zorunluluğun kaldırılması bekleniyor.

Gerçekleştirlen son kabine toplantısında Bilim Kurulu'nun gündeminde olan kararların masaya yatırıldığı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da onay verilen bu kararların mahiyetine Bilim Kurulu nihai kararı verecek. Kabine toplantısında alınan onaydan dolayı da bilim Kurulu toplantısının öne çekildiği belirtildi. Bundan dolayı Bilim Kurulu toplantısından çok radikal kararların çıkması ve koronavirüs gündeminin tamamen devreden çıkması ihtimali güçlü olarak görülüyor.

Emlak365.com

Gündem Haberleri