Bilim Kurulu Üyesi Merak Edilen Tarihi Verdi: Salgın ve Koronavirüs Ne Zaman Bitecek 2022?

2019 senesinin sonunda ortaya çıkan ve tüm dünyada milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan pandemi için beklenen açıklama geldi. Salgın ne zaman bitecek 2022?

İnsanlık 2019 senesinin son döneminde Çin'de ortaya çıkan garip bir salgının konuşmaya başlamış, Wuhan eyaletinde ortaya çıkan görüntüler büyük bir şok etkisi yaşanmasına neden olmuştu. İlk olarak ciddiye alınmayan ancak uçak yolculuğu nedeni ile kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs hastalığı Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilmişti.

Hastalık 2020 senesinde Türkiye'ye de sıçramış, hastalığın hızla yayılması üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından peş peşe önlemler açıklanmaya başlanmıştı. Özellikle de alınan kısıtlama kararları nedeniyle ekonomide daralma yaşanmış, süreçte Merkez Bankası politika faiz oranlarını düşürerek piyasaya ucuz kredi verilmesini desteklemişti.

KORONAVİRÜS SALGINI NE ZAMAN BİTECEK, PANDEMİ HANGİ TARİHTE TAMAMEN SONA ERECEK?

İnsanların asla olmaz dediği pek çok şeyi yaşamasına neden olan pandemi döneminde pek çok yasaklar hayata geçirilmiş, maske yasağı ve sokağa çıkma yasakları hayatımıza girmişti. Süreçte koronavirüs aşısının bulunması ile tedbirler kademeli olarak kaldırılmış, çift doz aşı olan kişilerin sayılarının artması ve hastalığın mutasyonların etkisi ile etkisini yitirmesi ile insanlık rahat bir nefes almıştı.

Salgının ne zaman tamamen sona ereceğini ise Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova açıkladı. Dünya Sağlık Örgüütü tarafından açıklanan son veriler ve Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son tablolaları değerlendiren Taşova Korana virüsün seyrini artık tamamladığını dile getirdi.

2022 yıl sonuna doğru yasakların kalkacağını belirten Taşova bunun için aşılamanın önemli olduğunu söyleyerek "Şu anda korkulacak bir mutasyon ya da varyant da yok. DSÖ, tüm bu süreci yakından takip ediyor. Bu yılın sonuna doğru tamamen rahatlayacağız gibi görünüyor "diyerek yıl sonunu işaret etti.

Emlak365.com

Gündem Haberleri