Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den Okulların Açılması Hakkında Flaş Açıklama!

Koronavirüs salgını nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime verilen aranın ardından yeniden açılmanın ne zaman olacağı merak edilirken Bilim Kurulu Üyesi Prof.

Koronavirüs salgını nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime verilen aranın ardından yeniden açılmanın ne zaman olacağı merak edilirken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den uyarılar geldi.

Türkiye'de koronavirüs salgını eğitim alanında büyük aksamaları da beraberide getirdi. Okullarda yüz yüze eğitimin yeniden başlaması tartışılırken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü önemli açıklamalarda bulundu.



OKULLAR AÇILACAK MI?



Okulların açılması kararını Milli Eğitim Bakanlığı'nın vereceğini söyleyen Tevfik Özlü, “Ben bir hekimin ve dolayısıyla okulların açılmasına dair riskleri söylemek zorundayım. Bu söyleyeceklerimden okullar açılmasın anlamı çıkmasın. Dünyada okulların açılmasına dair herhangi bir ortak nokta yok. Her ülkenin kültürü, yaşam şekli çok farklı. Bu okullardaki risk oranını değiştirebiliyor. Bizim okullarımızda yaygın bir bulaş raporu hiç gelmedi. Ancak İsrail'de okullar koronavirüsün yayılmasında büyük etki yaptı.” dedi.



Türkiye'de geniş aile yapısının risk oluşturabileceğini söyleyen Tevfik Özlü, “Okuldaki çocuklarımız aile yapısı gereği nineleriyle ve dedeleriyle sürekli iletişim halindeler. Çocuklarda risk daha düşük ama taşıyıcı olma ihtimalleri de çok yüksek. Ancak geniş aile ve çekirdek aile faktörleri var. Bunu genel bir sınıflandırma haline getiremeyiz. Çocukların virüs bulaştırma konusunda yüksek risk barındırdığını söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.



OKUL BAZLI VE KENT BAZLI KARAR VERİLMELİ!



Okulların açılması konusunda genel bir değerlendirme yapmanın yanlış olacağını söyleyen Tevfik Özlü, “Şimdi 10 kişilik bir sınıf ile 50 kişilik bir sınıfı aynı kefeye koyamayız. Okulların açılması okul bazlı ve kent bazlı düşünülmelidir. Ulusal değil bölgesel şekilde karar verilmelidir. Bir de öğretmenlerin aşılanması konusu var. Burada çok yanlış bir algı bulunuyor. Öğretmenler aşılanırsa risk ortadan kalkar zannediliyor. Öyle bir durum mümkün değil. Aşı da olunsa risk her zaman olacak.” şeklinde konuştu.



Okulların açılmasına dair çekinceleri olduğunu söyleyen Tevfik Özlü, “Dünyada bir mutasyona uğramış koronavirüs gerçeği var. Bu mutasyonlu virüs çocuklarda daha çok etkili oluyor. Ülkemizde de tespit edildi. Ancak net olarak detayları henüz bilemiyoruz. Okulların açılmasına Milli Eğitim Bakanlığı karar verecek. Ben 31 Ağustos ile alaklı çekincelerimi ifade etmiştim. Ardından tekrar kapanmaya gidecek kadar vaka artışı meydana geldi.” dedi.



BEN OKULLAR AÇILSIN DEMEM!



Son uyarısını yapan ve temkinli davranmanın faydalı olacağını söyleyen Tevfik Özlü, “Adımlarımızı tedbirli, kademeli ve acele etmeden atmalıyız. Çünkü dünyada bu salgın henüz durmadı. Biz Türkiye'de okulları kapattığımızda vaka sayısı şu andaki vaka sayısından daha azdı. Bu açıdan değerlendirildiğinde vaka sayısı henüz azalmış değil. Salgın ne azaldı ne de hız kesti. Ben okullar açılsın demem. Ben de öğrencilerimi özledim ama sağlık çok daha önemlidir.” açıklamasını yaptı.



Emlak365.com

Gündem Haberleri