Bilim Kurulu Üyesinden Kritik Açıklama! Ülke Genelinde Koronavirüs Yasakları Geri Gelecek Mi?

Koronavirüs rakamlarının yükselişe geçmesi ile Bilim Kurulu üyelerinin kritik uyarıları artmaya başladı.

Koronavirüs rakamlarının yükselişe geçmesi ile Bilim Kurulu üyelerinin kritik uyarıları artmaya başladı. Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. Recep Öztürk tedbir kurallarına uyulmadığı takdirde sadece illerde yasaklamaların değil ülke genelinde yasaklamaların yeniden geleceğini söyledi.

Türkiye'de normalleşme sürecinde koronavirüs vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Ölümcül salgının yeniden etkisini arttırmaya başlamasının ardından Bilim kurulu üyeleri de tedbirlere yönelik uyarılarını arttırmaya başladılar. İller bazında çok sayıda kısıtlama uygulanmaya başlanırken ülke genelindeki kısıtlamaların da yeniden başlayabileceği uzman isimlerce dile getiriliyor.



KORONAVİRÜS 2021'DE DE DEVAM EDECEK



Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk koronavirüs salgınının bitmesinin kolay olmayacağını söyleyerek, “Dünyada ve ülkemizdeki rakamlara baktığımızda koronavirüs salgınının artarak etkisini gösterdiğini görüyoruz. Rakamlara baktığımızda bu salgının 2021 yılında da devam edeceğini görüyoruz. Tabi bunun aksi de olabilir. Mesela aşı bulunur ve yeterince miktarda üretilirse bu tehdit ortadan kalkabilir veya virüs mutasyona uğrar ölümcül etkisini kaybeder. Bunlar tabiki sadece ihtimal.” dedi.



YASAKLAR YENİDEN GERİ GELEBİLİR



Türkiye'de yasakların yeniden geri gelebileceğini söyleyen Prof. Dr. Recep Öztürk, “Kurallara ülkece uymazsak büyük sıkıntılar yaşayacağız. Şu andaki görünüm iyi değil. İller bazında kısıtlamar zaten başladı. Ancak tedbirlere uymazsak ülke genelinde yasakların başlayacağını söylemek zorundayız. Kurallara riayet edilmezse hükümetin takdiri ile yasakların geri gelmesini görebiliriz.” ifadelerini kullandı.



TEDBİRLERE UYULMALI



Yasakların çok daha geniş ölçekli olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Recep Öztürk, “Çok daha genişlemiş yasaklarla karşılaşabiliriz. O nedenle tedbirler konusunda dahahassas olmalıyız.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri