Bilkent Şehir Hastanesi Gelecek Ay Açılacak!

Tam kapasite ile hizmet vermeye başladığında dünyanın en büyük 3. sağlık kompleksi unvanını kazanacak olan Bilkent Şehir Hastanesi ilk bölümü önümüzdeki ay içerisinde düzenlenen tören ile açılacak.

Tam kapasite ile hizmet vermeye başladığında dünyanın en büyük 3. sağlık kompleksi unvanını kazanacak olan Bilkent Şehir Hastanesi ilk bölümü önümüzdeki ay içerisinde düzenlenen tören ile açılacak.

Kasım ayı sonunda ilk bölümü hizmet vermeye başlayacak olan Bilkent Şehir Hastanesi için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.



Sadece acil servisi 3 hastane büyüklüğünde olan dev sağlık kompleksi Türkiye'nin en büyük şehir hastanesi olacak ve sağlık turizmi konusunda Ankara'nın gücüne güç katacak.



Günde 6 Bin Hastaya Sağlık Hizmeti Verecek



Aynı zamanda binlerce kişiye istihdam kaynağı yaratacak olan dev sağlık kompleksinde günde 6 bin hastaya sağlık hizmeti sunulacak. Hastanenin sadece acil servisinde 600 ambulans, 2 heliport alanı, 290 yatak ve 4 ameliyat alanı bulunuyor.



2015 senesinde temelleri atılan Ankara Şehir Hastanesi projesinde Kasım ayı sonu itibari ile ilk etap açılacak. 180 dönümlük dev bir arazide inşa edilen hastane farklı kategorilerde hizmet verecek 9 hastaneyi bünyesinde barındıracak dev bir sağlık kompleksi olacak.



Bilkent Şehir Hastanesi Ne Zaman Açılacak?



Bilkent Şehir Hastanesi yatak kapasitesi 3 bin 704 olarak açıklanmıştı. Hastane etaplar halinde kademeli olarak açılacak. İlk etabın açılışı ise Kasım ayı sonunda düzenlenen dev açılış töreni ile yapılacak. Hastane tam kapasite ile çalışmaya başladığı anda günlük 40 bin hastaya tedavi hizmeti verecek.



Bilkent Şehir Hastanesi İŞKUR üzerinden personel alırken hastanede 6 bini tıbbi personel olmak üzere toplamda 11 bin çalışan sağlık hizmeti sunacak. Bu yönü ile hastane Ankara'nın sağlık turizmi konusunda gücüne güç katacak.



Emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Gündem Haberleri