Bill Gates'in 35 Yıldır İçi Görülemeyen 131 Milyon Dolarlık Lüks Malikanesi Boşanma Sonrası Kimin Olacak?

Dünyanın en zengin insanlarından olan Bill Gates ve eşi Melinda Gates'in boşanma kararının ardından mal paylaşımı haberlerinin merkezine oturan 131 milyon dolarlık malikanenin kime kalacağı merak konusu oldu.

Bill Gates ile Melinda Gates'in boşanma kararı almaları bir haftadır tüm dünyanın gündeminde konuşulmaya devam ediliyor. Boşanma haberlerinin ana merkezine ise ünlü çiftin mal paylaşımını nasıl yapacakları oturdu. Dünyanın en zengin insanları arasında bulunan Bill Gates'in eşi Melinda Gates'e sahip olduğu varlıkların hangilerini ve ne kadarını vereceği tartışılıyor. En çok da çiftin yıllardır birlikte yaşadıkları 131 milyon dolarlık lüks malikanenin kimde kalacağı merak ediliyor.

131 MİLYON DOLARLIK LÜKS MALİKANE

Seattle'da bulunan lüks malikane Washington Gölü'nün hemen kıyısında yer alıyor. Değeri bugün 131 milyon dolar olarak gösterilen malikanenin evinin içini bugüne kadar hiç kimse fotoğraflayamadı. Boşanma kararının ardından malikanenin satılabileceği ihtimali de büyük bir heyecan yarattı. Satış gerçekleşirse yıllar sonra ilk defa Gates çiftinin evinin içinin görüntülenebilme ihtimali doğacak.

EVİN İÇİNDE YOK YOK

90'lı yıllardan beri Gates çifti bu malikanede yaşıyor. 6132 metrekarelik bir alana sahip olan malikanenin içinde ise her türlü imkan bulunuyor. Malikanenin bütün araziyi kapsayan bir server sistemi bulunuyor. Ayrıda su altı müzik sistemine sahip olan 18 metrelik bir yüzme havusu, 230 metrekarelik bir dağın zirvesinden çıkarılan taşlarla dekore edilmiş spor salonu, 93 metrekarelik bir yemek odası, kubbeli mimariye sahip özel kütüphane, 10 metrelik havuzlu bir spor salonu, özel SPA, trampolin odası, alabalık ve somon balıklarının yüzdüğü özel bir dere lüks malikanenin içerisinde yer alan bölümlerin bazıları olduğu belirtildi.

DOKUNMATİK EKRANLARLA AYDINLATMA, SES VE IŞIK SİSTEMLERİ YÖNETİLİYOR

Yine ABD basınında yer alan haberlere göre Gates çiftinin lüks malikanesinin çatısı paslanmaz çelikten yapıldığı ve onun da üzerinin özel çimlerle kapatıldığı bildirildi. 7 yatak odasının olduğu malikanenin içerisinde 24 tane de banyo yer alıyor. Bütün odaların içerisindeki aydınlatma, ses ve ışık sistemlerinin tamamı dokunmatik ekranlardan kontrol ediliyor. Odaların içerisinde elektrik prizleri gibi detaylar da büyük bir özenle saklanmış durumda.

MALİKANENİN İÇİNİ GÖRMEK İÇİN 35 BİN DOLAR TEKLİF ETTİLER

Göl kıyısında bulunan evin için uzun yıllardır çok gizli tutuldu. Öyleki insanlar evin içerisini görmek için çok büyük paralar vermeyi bile öneriyorlar. 2008'de hayır kurumlarına bağışlanmak üzere evin içini görmek isteyenler 8.600 dolar ve 2009'da da 35.000 dolar teklif ettiler.

Bill Gates malikanenin çevresinde bulunan tüm arazileri de yıllar içerisinde satın aldı. Bu nedenle evin yakınına bile yaklaşmanın imkanı bulunmuyor.

Gates çiftinin ayrılışının ardından lüks malikanenin kime kalacağına dair ise Gates çiftinin yakınları yorumlarda bulundular. Bu yorumlara göre malikane Bill Gates'te kalacak. Melinda Gates'in bu malikanede yaşamaktan memnun olmadığı bildirildi.

Gündem Haberleri