Bir afet durumu daha yaşanabilir! Belediye başkanı 'kuraklık' uyarısı yaptı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi binasında yaptığı açıklamaları ile tüm dikkatleri üzerine çeken Gürün açıklamasının devamında tarımsal suya da değinerek durumun ciddiyetini dile getirdi.

Bu kış beklenen hava şartlarının yaşanmaması ve kış mevsimine oranla çok daha kurak geçen 2023 kış ayları kuraklık beklentisinin çoğalmasına neden oldu. Yağışların az olması nedeniyle yaz aylarında bir kuraklık ihtimalinin olabileceğini dile getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün önemli açıklamalarda bulundu. 

Yağışların oldukça az olması nedeniyle kuraklığın kapıya dayanmış olduğunu ve yapılan araştırmalar sonucunda önümüzdeki yaz su ile ilgili bir afet durumunun yaşanabileceğini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yağmur sularıyla ilgili açıklamasıyla dikkat çekti. 

ÖNÜMÜZDEKİ YAZA DİKKAT ÇEKTİ!

Türkiye haritasının kuraklık ve nem oranının gösterildiği harita yayınlanırken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün önümüzdeki yaz kuraklıkla ilgili bir afet durumu ile karşı karşıya        kalabileceğimizden bahsederek yer altının beslenmesi gerektiğini dile getirdi. Gürün  açıklamasında  "Muğla'da da, Türkiye'de de yağmur suyu eksikliği için ne yapmamız lazım, herkese düşen görev nedir, nelere dikkat etmemiz lazım. Yeraltını beslemezsek benim suyu bulma imkanım yok. Yağmur suyunun toplanması ile ilgili Bakanlık'ın çıkardığı yönetmeliği derhal uygulaması gerekli. Yağmur suyunun rezervuar suyu olarak kullanmasında fayda var. İçme suyunu ben rezervuarda kullanıyorum. Bunun mutlaka yapılması lazım.'' dedi.

KURAKLIK YAŞANABİLİR!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi binasında yaptığı açıklamaları ile tüm dikkatleri üzerine çeken Gürün açıklamasının devamında tarımsal suya da değinerek durumun ciddiyetini dile getirdi. Açıklamasının devamında ''Tarımsal sulamada kullanılan suyun sulama tekniklerinin modernleştirilmesi ile, damlama veya yağmurlama yapmak sureti ile tasarruf sağmamamız lazım ve onu içme suyuna intikal ettirmemiz lazım. Kuraklık geldi kapımıza dayandı. Bunların kararı çok daha önce alındı ama yapımı gerçekleştirilmedi. Muğla'da önümüzdeki yaz çok önemli bir su kıtlığı ile karşılaşma riskimiz var. Su ile ilgili önümüzde ayrı bir afet durumu var." ifadelerine yer verdi. 

Gündem Haberleri