Bir Dönemin En Yakışıklı İsmiydi! Alain Delon Ötenazi İstiyor! Ötenazi Nedir, Nasıl Yapılır?

83 yaşındaki Fransız aktör Alain Delon, artık yaşamak istemediğini ve ötenazi ile yaşamına son vermek istediğini açıkladı. Alain Delon kimdir, ötenazi nedir ve nasıl yapılır merak konusu oldu.

Bir dönemin en yakışıklı ismi, filmlerin vazgeçilmez jönü Alain Delon bir süredir tedavisi bulunmayan bir hastalıkla mücadele ediyor. Film yıldızı, artık hastalıklarla mücadele etmek istemediğini ve ötenazi ile hayatına son vermek istediğini açıkladı.

ALAIN DELON ÖTENAZİ İSTİYOR!

86 yaşındaki Alain Delon, oğlundan ölmesine yardım etmesini isteyerek, yaşlandıkça hastaneler ya da iğneler olmadan hayattan sessizce cehenneme gitme hakkımız var diyerek ötenazi olmak istediğini söyledi. 1957 yılından beri oyunculuk yapan Fransız aktör, 2022 yılında ağır bir depresyon geçirmiş ve bir kez intihar intihar girişiminde bulunmuştu.

Alain Delon ötenazi isteğini dile getirirken şu ifadeleri kullandı:

'' Yaşlanmak berbat! Hiçbir şey yapamıyoruz. Görünüşümüzü ve görme duyumuzu kaybediyoruz. Ayağa kalkamıyor, ağrı hissediyoruz. Büyük bir eziyet '' dedi.

ÖTENAZİ NEDİR, NASIL YAPILIYOR?

Ötenazi, tedavisi olmayan bir hastalığı olan, yaşadığı dayanılmaz acılar nedeniyle bir kişinin kendi izni ve isteği ile sona erdirilmesi olarak tanımlanıyor. Adını ara ara duyduğumuz ötenazi, Türkiye dahil birçok ülkede yasal değil. Hekimler tarafından izinle yapılan intihar ise ABD'nin bazı eyaletlerinde yasal olarak gerçekleştiriliyor.

Ötenazi işlemi sırasında hasta derin bir şekilde uyutulmakta, bu sırada enjeksiyon işlemi gerçekleştiriilmektedir. İşlemin hemen ardından hasta hayatını kaybeder ve ölürken hiçbir şey hissetmez. Hastanın kendi isteği ile acısız bir şekilde hayattan ayrılması sağlanmaktadır.

Gündem Haberleri