Bir günlüğüne araç kiralamak için senet imzaladı: 6 yıl sonra dolandırıldığını anladı!

Mersin'de yaşayan bir kişi, 6 yıl önce günlük araç kiralamak için imza attığı senet ile dolandırıldı. Boş senete imza atan E.T 140 bin liralık borç batağına girdi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki E.T, 2015 yılında farklı bir şehirde üniversite kazandı ve daha sonra küçük eşyalarını taşımak için günlük araç kiraladı. Ancak iddiaya göre, E.T'nin araç kiralamak için attığı bir imza hayatını kararttı.

Araç kiralamak için attığı imza hayatını kararttı!

Üniversiteyi bitirdikten sonra memleketine dönene E.T, yıllar önce araç kiralamak için boş senede attığı imzayı, 6 yıl sonra doldurulmuş ve 80 bin liralık faiziyle 140 bin liralık borçla icraya verildiğinde gördü. Kendisini boş senet imzalatıp dolandırdığı iddiasıyla araç kiralayan kişiler için suç duyurusunda bulundu. Savcılık ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Boş senet nedeniyle aracına haciz konuldu

E.T, üniversite döneminde 80-90 liralık bir günlük araç kiraladığını, aradan 6 yıl geçtikten sonra telefonuna gelen mesaj ile şok olduğunu aktardı. Kimseye borcu olmadığını ve üniversite döneminde zor şartlarda okuduğunu söyleyen E.T, 2021 yılı ekim ayında hakkında düzenlenen 140 bin liralık senet nedeniyle tüm hesaplarına, üzerindeki arabasına haciz koyulduğunu belirtti.

İmzanın kendisine ait olduğunu ve bu nedenle çıkar bir yol bulamadığını dile getiren E.T, dolandırıldığı için savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Araç kiraladığı kişilerin bu yollar birçok kişiyi mağdur ettiğini ve kendisinin yalnız olmadığını belirten E.T, şimdi ise savcılıktan gelecek haberi bekliyor.

Bu noktada vatandaşların attığı her imzaya dikkat etmesi gerekiyor.

Gündem Haberleri