Bir Haftalık Ara Tatil Öncesi Milli Eğitim Bakanı Özer'den Okulların Açık Kalması Açıklaması

1 haftalık ara tatil öncesinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların açık tutulmasına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Özer'in konuşmasının satır başları haberimizde.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların açık kalmasına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Okulların açık tutulması konusunda kararlı olduklarını ifade eden Bakan Özer, uzaktan eğitim hakkında da konuştu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER'DEN OKULLAR AÇIKLAMASI

UNESCO 41. Genel Konferansı kapsamında Türkiye'nin beyanını duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, salgının olumsuz etkilerinin devam ettiği dönemde çocukların eğitimine değindi. İlan edilen beyanda Türkiye'nin eğitim konusunda nasıl bir politika izlediği hakkında bilgi veren Bakan Özer gelecek dönem uygulamaları için de ipuçları verdi.

Beyanında Covid-19 salgın sürecinde eğitimin tüm dünyada olumsuz etkilendiğinin altını çizen Bakan Özer Türkiye'nin sağladığı modern olanakları hatırlattı. Bakan Özer çocukların eğitimleri için bu süreçte en modern yöntemlerin uygulandığını ifade ederek online eğitim, uzaktan eğitim modellerine değindi.

Okullarda Yüz Yüze Eğitim

Konuşmasının devamında yüz yüze eğitim kararı konusunda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim öğretim süreçlerinin aksamasını önlemek amacıyla en modern yöntemleri uygulamaya öncelik verdik. Tüm okul ve sınıflarda uzaktan eğitim gerçekleştirmeyi başardık. Bu dönem itibarıyla tam zamanlı yüz yüze eğitime geçtik. Okulları açık tutmak konusunda kararlıyız." açıklamasında bulundu.

Gündem Haberleri