Bir Market Şubesinin Açılış İndirimi İzdiham Yarattı

İstanbul'da yeni şubesini Pendik'te bulunan bir AVM'nin içinde açan bir market, açılışa özel bir günlük indirimli fiyat uygulayacağını duyurdu. Fiyatların piyasaya göre oldukça uygun olmasından ötürü vatandaşlar markete akın etti. Market açılışı tam bir izdihama dönüştü.

İstanbul'da mağazaları bulunan bir market yeni şubesini Pendik'te bulunan bir AVM'de açacağını ve bu açılışa özel olarak indirimli fiyatlar uygulayacağını duyurdu. Vatandaşlar indirimli fiyatlardan ürünleri satın alabilmek üzere açılış saatinden çok önce marketin önüne geldi ve uzun bir kuyruk oluşturdu. Açılış saati gelip kapılar açıldığında ise tam manasıyla bir izdiham yaşandı. 

Pendik'te açılan marketin kapıları açmasıyla birlikte içeri akın eden vatandaşlar hem kendileri ürünleri bulmakta çok zorluk çekti hem de çalışanlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar indirimlerden faydalanırken, bazıları ise elleri boş dönmek zorunda kaldı. 

Açılış İndirimi Çileye Döndü

İstanbul'da 4 mağazası bulunan bir marketler zinciri 5. şubesini Pendik'te bulunan bir AVM'de açtı. Açılışta tanıtım maksatlı özel indirimli fiyattan satış yapacağını duyuran market büyük ilgi topladı. Açılıştan saatler önce marketin önüne gelmeye başlayan vatandaşlar, oldukça uzun bir kuyruk oluşturdu. Açılış saatine kadar yavaş yavaş toplanan yüzlerce kişi kapıların açılmasıyla birlikte bir anda markete hücum etti.

Çalışanlar başlarda vatandaşları tek tek içeri aldı. Yaşlı ve çocuklu vatandaşların zarar görmemesi için özel çaba sarf eden çalışanlar, zamanla marketin içi dolmaya başladıkça kontrolü kaybetti. Vatandaşlar indirimli ürünlerin tükeneceği endişesiyle bir an önce ürünlere ulaşmak için her yolu denedi. 

Vatandaşların indirimli ürünleri satın almak için akın etmesiyle birlikte hem ürünlere ulaşmak zorlaştı hem de market çalışanları hizmet vermekte zorlandı.

Market Arabası İçin Bile Kavga Çıktı

Vatandaşlar marketin açılış için özel olarak uyguladığı indirimli ürünlerden daha fazla alabilmek ve aldığı ürünleri kasaya kadar taşıyabilmek için içeriye market arabasıyla girmek istedi. Ancak bekleyen vatandalar o kadar kalabalıktı ki market arabası dahi yeterli gelmedi. Market arabası alamayan ve indirimli ürünlerden istediği kadar alamayacağını düşünen bazı vatandaşlar arasında sinirler gerildi.

Kavga sadece market arabası için değil, sınırlı sayıda satışa sunulan ürünler için de çıktı. Açılış günü kalabalığın olduğu her saatte vatandaşlar arasında sık sık gerginlik yaşandı. Neyse ki açılış günü büyük bir olay yaşanmadan son buldu.

İzdihama Rağmen Vatandaş Halinden Memnun

İğneden ipliğe her üründe yaşanan zam furyası vatandaşların alım gücünü oldukça düşürdü. Dolayısıyla vatandaşlar ihtiyaçlarını daha uygun maliyetle karşılayabilmek için kampanya ve indirim kovalar oldu. Pendik'te açılış indirimi yapan market de vatandaşlar için oldukça büyük bir fırsat oldu. Marketten alışveriş yapıp dışarı çıkmayı başaran vatandaşlar, izdihama rağmen fiyatların uygun olmasından ötürü halinden memnundu.

Gündem Haberleri