BM resmi rakamı açıkladı dünyanın nüfusu 2022 yılında 8 milyara ulaştı! Dünyanın en kalabalık ülkesi artık Çin olmayacak

Dünyanın toplam nüfusu Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tarafından açıklandı. 15 Kasım 2022 tarihi itibari ile dünya nüfusu 8 milyara ulaştı. Çin ise o tarihte dünyanın en kalabalık ülkesi unvanını kaptırıyor!

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu merakla beklenen dünya nüfusu raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre dünyanın toplam nüfusu 8 milyara ulaştı. Raporda en dikkat çekici veriler ise nüfus artış hızı ve nüfusu çoğalan azalan ülkelere ilişkin veriler oldu. 

Gelişmiş ülkelerin nüfusu büyük bir hızla azalırken gelişmekte olan ülkelerin nüfuslarında ise hızlı artış yaşandı. 15 Kasım 2022 tarihi itibari ile dünyanın toplam nüfusu 8 milyara ulaştı. Çin bu sayımda da dünyanın en kalabalık ülkesi olurken 2023 senesinde ise bu unvanı bir başka ülkenin elde edeceği bilgisine yer verildi. 

2023 YILINDA DÜNYANIN EN KALABALIK ÜLKESİ HANGİ ÜLKE OLACAK?

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun (UNFPA) yayımladığı rapora göre, dünyanın 2030'da 8,5 milyar, 2050'de 9,7 milyar, 2100'de 10,4 milyar nüfusa ulaşacağı tahmin edildi. Raporda nüfus artış hızının yavaşladığı ancak 2100 yılına kadar dünya nüfusunun artmaya devam edeceği tahminlerine yer verilirken dünyanın 7 milyarlık nüfus sayısından 8 milyarlık nüfusa 12 senede ulaştığı, 9 milyarlık nüfusa erişim hızının ise 1,5 sene sürmesinin beklendiği ifade edildi. 

Raporda Avrupa ülkelerinin nüfusunda yaşanan düşüşe dikkat çekilirken bugün toplam 17 ülkenin 1990 yılındaki nüfustan daha az bir nüfusa sahip olduğu belirtildi. 2022 yılında Çin'in nüfusunun zirveye ulaşması ve ardından azalacağı öngörüldü. 2023 yılında ise Hindistan'ın "dünyanın en kalabalık ülkesi" olarak Çin'i geride bırakacağı tahmini de raporda yer aldı. 

Gündem Haberleri