Bodrum'da Antik Kent Rekor Fiyatla Satışa Çıkarıldı!

Türkiye'nin turizm cennetleri arasında gösterilen Muğla'ya bağlı olan Bodrum ilçesinde yer alan Pedasa Antik kenti için çok konuşulacak bir ilan yayımlandı.

Türkiye'nin turizm cennetleri arasında gösterilen Muğla'ya bağlı olan Bodrum ilçesinde yer alan Pedasa Antik kenti için çok konuşulacak bir ilan yayımlandı.

Bölgeye ziyarete gelen turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerler arasında bulunan Pedasa Antik Kenti'nin bir bölümünü de içerisine alan 170 dönümlük arazi hissedarları tarafından verilen ilan ile satışa çıkarıldı.

BİRİNCİ DERECE SİT ALANI! 170 DÖNÜMLÜK ARAZİ İÇİN 35 MİLYON TL İSTEDİLER

Bir satış portalında verilen ilanda "Bodrum Konacık Pedasa'da 170 dönüm içinde kagir ev var. İçi temiz, oturmaya uygun, evin güneş enerjisi var. Zeytinli tarla olarak geçiyor. 1. Derece sit alanı" ifadelerine yer verildi. Arazinin sahibi olan hissedarlar tarafından verilen ilanda tarihi Pedasa Antik Kenti'nin bir bölümünü de içerisine aldığı belirlenen arazi için istenen fiyat ise 35 milyon lira olarak belirtildi.

3 bin senelik bir tarihe sahip olan ve Leleg Medeniye'tinin yerleşim yeri olarak kullandığı Pedasa Antik Kenti arkeolojik kalıntıları ile halen kazı çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Pedasa Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler ile ekibi bölgede belirlenen tarihlerde dönemsel olarak kazı çalışmaları gerçekleştiriyor.

Bakanlık tarafından 1. derece sit alanı olarak ilan edilen bölgede sur duvarları, karakol binası, yerleşim yerlerine ait bazı kalıntılar ile Athena tapınağı gibi son derece önemli ve tarihi değere sahip olan tarihi kalıntılar bulunuyor. Özellikle de Athena Tapınağı bölgeye gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Gündem Haberleri