Boğaziçi Üniversitesi Olayları İçin İstanbul Valiliğinden Açıklama! Gözaltına Alınanlar Üniversite Öğrencisi Mi?

İstanbul Valiliği tarafından Boğaziçi Üniversitesi'nde dün gece yaşanan olaylarda gözaltına alınan 159 kişi hakkında açıklama yapıldı.

İstanbul Valiliği tarafından Boğaziçi Üniversitesi'nde dün gece yaşanan olaylarda gözaltına alınan 159 kişi hakkında açıklama yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde meydana gelen olayların ardından gözaltına alınan 159 kişi için İstanbul Valiliği bir açıklama yaparak kişilerin çoğunluğunun Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadıklarını duyurdu.



BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ OLAYLARI GÜNDEMDE



Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'yu kabul edilmemesi üzerine çıkan olaylar haftalar geçmesine rağmen devam ediyor. Hem üniversite öğrencileri hem de bazı akademisyenler Melih Bulu'nun rektörülükten ayrılması gerektiğine yönelik protestolarını sürdürüyorlar. Bu protestolar zaman zaman polislerle protestocuların karşı karşıya gelmelerine neden oluyor.



Dün gece Melih Bulu ile protestocular arasında büyük bir gerginlik çıktı. Rektör Melih Bulu yoğun protestolar neticesinde rektörlük binasından çıkış yapamadı. Ancak saatler sonra Melih Bulu polislerin eşliğinde binadan ayrılabildi. Bu sırada ise 159 protestocu gözaltına alındı. Protestocuların gözaltına alınmalarına büyük bir tepki gösterildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere CHP'li milletvekilleri bu gözaltı işlemine tepki gösterdiler.



159 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI



Dün gece gözaltına alınan 159 protestocu için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bugün işlem yapıldı. İstanbul Valiliği de bu konuya dair açıklamada bulundu. Valilik açıklamasında izinsiz gösterilere vurgu yapılırken gözaltı işleminin Cumhuriyet Başsavcığı'nın talimatı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapıldığı belirtildi.



108 ŞÜPHELİDEN 7'Sİ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ



Valilik tarafından verilen bilgilere göre gözaltına alınan 108 şüpheliden yalnızca 7'sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu bildirildi. 101 şüphelinin ise Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı tespit edilirken 15 şüphelinin ise üniversite düzeyinde eğitim görmediği açıklandı.



REKTÖRLÜK BİNASINI BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİ ABLUKAYA ALMIŞ!



Rektörlük binasını ablukaya alarak Melih Bulu'nun binadan çıkışını engelleyenler arasında da 50 şüphelinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğu bildirildi. Bu kişiler arasında 1 şüphelinin de başka bir üniversitenin öğrencisi olduğu açıklandı.



Emlak365.com

Gündem Haberleri