Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe Fotoğrafının Yere Serilmesine Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine çok sayıda siyasetçi tepki gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine çok sayıda siyasetçi tepki gösterdi. Öte yandan olayı gerçekleştirenler hakkında yasal işlem yapıldı.

Türkiye yine Boğaziçi Üniversitesiile gündemini değiştirdi. Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor.



İnsanların dini değerlerinin aşağılandığı ifade edilirken konu hakkında yasal süreç devam ediyor. Kabe fotoğrafını yere serenler polis tarafından gözaltına alınırken siyasetçilerin tepki açıklamaları da ardı ardında geldi.



İSLAM DÜŞMANLARINA FIRSAT VERİLMEYECEK



Konuya dair bir kınama mesajı yayınlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Boğaziçi Üniversitesi içerisinde Müslümanlara karşı nefret suçu işleyen sapkın zavallıları lesefle lanetliyorum. İslam düşmanlarını bu millet hiçbir zaman fırsat vermedi, vermeyecek. Müslümanların kıblesi Kabe'mize ypılan saldırının failleri hukuk önünde hesap vereceklerdir.” dedi.



HUKUK GEREKENİ YAPACAK



Konuya dair TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise, “Boğaziçi Üniversitesi'nde bazı meczuplar tarafından milletimizin mukaddes değeri Kabe'ye yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu tür menfur eylemlerin üniversitelerin saygınlığına zarar vermelerine imkan tanınmamalıdır. Hukuki açıdan gereken yapılacak ve o hadsizler cezalandırılacaktır.” ifadelerini kullandı.



KABE'YE SAYGISIZLIĞA GÖZ YUMAMAYIZ



Adalet bakanı Abdülhamit Gül ise, “Hukuk gönülleri nefretle paslanmış hadiszlerin Kabe'ye saygısızlığına göz yumamaz. Bu alçaklık karşısında gereken adım atılmıştır. İstanbul Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve failler hakkında gözaltı talimatı kolluk kuvvetlerine verilmiştir.” açıklamasını yaptı.



Öte yandan Kabe fotoğrafını yere serdikleri tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı. Emniyet'te ifade veren şüpheliler adliyeye sevk edildiler.



Emlak365.com

Gündem Haberleri