Borç Batağına Saplanan Okan Kurt İflas Etti: Şirketin 510 Milyon TL Borcu Çıktı!

Demet Akalın'ın boşandığı eşi Okan Kurt'a ait Martaş nakliyat firması iflas etti. 510 milyon TL borcu olduğu öğrenilen şirket için mahkemeden iflas kararı çıktı.

Ünlü şarkıcı Demet Akalın'ın eşi Okan Kurt'un bir süredir mali problemler yaşadığı biliniyordu. Hatta çift bu borç krizi nedeniyle boşanma kararı almış ancak daha sonra tekrar birleşmişlerdi. Edinilen bilgilere göre, Okan Kurt ve ailesine ait nakliyat şirketleri için mahkemeden iflas kararı çıktı.

OKAN KURT İFLAS ETTİ: BORÇ BATAĞINDA

Okan Kurt ve ailesine ait olan ve taşımacılık sektöründe 40 yılı geride bırakan Martaş, bir süre önce maddi zorluklar yaşamaya başladı. Abdi Kurt, Okan Kurt ve Ozan Kurt'a ait olan Martaş Uluslararası Taşımacılık ile Martaş Nakliyat şirketleri için konkordato talebinde bulunuldu.

Şirketlerin konkordato talepli davaları sürerken, faaliyetleri ne neredeyse durdu. Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2021 yılının mayıs ayında gerçekleşen duruşmada iki şirket için 1 yıllık kesin mühlet kararı aldı. Fakat süre bitmeden dosyaya giren üç kişilik konkordato komiser heyeti raporu tüm planları bozdu.

510 MİLYON TL BORCU VAR

İlgili raporda, şirketlerin toplam borcunun 510 milyon TL, varlıklarının ise 128 milyon TL olduğu belirtildi. 11 Mart'ta görülen duruşmada tarafların savunma ve talepleri alınırken, Martaş'ın avukatı, şirketlerin borca batmadığını, sahip olduğu gayrimenkuller için yeni bir kıymet takdiri raporu alınması gerektiğini iletti.

Okan Kurt'un şirketlerinin alacaklılarının bir çoğu ise avukatlardan oluşuyor. Alacaklı avukatlar, şirketlerin konkordatoya göre faaliyet göstermediğini öne sürerek iflas kararı verilmesini talep etti. Mahkeme ise bu gelişmeler doğrultusunda iki şirketin de iflasına karar verdi.

Öte yandan ünlü şarkıcı Demet Akalın eşinin tırları ile olan fotoğraflarını sık sık sosyal medya hesabında paylaşarak gurur duyduğunu söylüyordu. İflas kararının çıkması ardından çiftten herhangi bir açıklama da gelmedi.

Gündem Haberleri