BOTAŞ Tarafından İlçelere Doğalgaz Ulaştırılması Hakkında Usul ve Esaslar Yayımlandı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 11/2/2021 Tarihli ve 10023 Sayılı Kararı 16 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 11/2/2021 Tarihli ve 10023 Sayılı Kararı 16 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında hangi ilçelere, hangi koşullar altında BOTAŞ tarafından doğalgaz hattı döşenerek gaz iletileceğine dair usul ve esaslar belirlenmiş oldu.

HANGİ İLÇELERE DOĞALGAZ BAĞLANACAK?

Türkiye son dönemde kömüre göre çok daha çevreci bir yakıt olması nedeni ile doğalgaz ile ısınma yöntemlerine ağırlık vermeye devam ederken doğalgaz bağlanan ilçe sayısı da büyük bir hızla artıyor. Halen doğalgaz bağlanmayan ilçeler için ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ve BOTAŞ tarafından süreç büyük bir titizlikle yürütülüyor.

16 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında ilçelere doğalgaz ulaştırılması amacıyla BOTAŞ genel müdürlüğünün görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararının 5. maddesi kapsamında uygulanacak usul ve esasların belirlendi.



KURUL KARARI METNİNİN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

2021 DOĞALGAZ GELECEK İLÇELER!

Yayımlanan yönetmelik kapsamında merkez nüfusu 20 bin ve üzerinde olan ilçelere doğalgaz bağlanacak. Söz konusu rakam Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından verilecek. Merkez nüfusu 20 binden fazla olan ilçelere doğalgaz bağlanması konusunda büyükşehir sınırları içerisinde yer alan ilçelerde nüfus tespitinde 20 bin rakamı içerisine mahalleye dönüştürülen köy ve belde nüfusları bu rakamın içerisine dahil edilmeyecek.

Kurul tarafından alınan karar kapsamında 2021 yılı nüfusu bu kriterlere uygun olarak 20 bin üzerinde olan ilçelere BOTAŞ tarafından doğalgaz ulaştırılması amacı ile çalışmalar başlanacak ve evlere gaz ulaştırılması için gerekli tüm koşullar sağlanacak.

Emlak365.com

Gündem Haberleri