Bu Anket Başka! Muhalefet Ülkeyi Yönetebilir Mi? Kılıçdaroğlu ve Akşener'i Üzecek Sonuçlar

Partilere ilişkin gerçekleştirilen son anket, muhalefet partilerinin ülkeye yönetmeye hazır olup olmadığı ile ilgili oldu. İşte anketten çıkan sonuçlar.

Araştırma şirketleri genel olarak partilerin aylık veya belli dönemlik oy oranlarına dair araştırma gerçekleştirirler. Zaman zaman gündem başlıklarına göre gerçekleştirilen anketlerde farklı sonuçlar da elde ediliyor. Partilerin oy oranları dışında gerçekleştirilen son anket ise muhalefet partileri üzerinden oldu.

MUHALEFET PARTİLERİ ÜLKEYİ YÖNETMEYE HAZIR MI?

MetroPOLL Araştırma Şirketi son kamuoyu yoklamasını muhalefet partileri üzerinden yaptı. Katılımcılara hangi partiye oy vereceksiniz? sorusu yerine muhalefet partilerin, liderlerinin ülkeyi yönetmeye hazır olup olmadıkları soruldu.

MetroPOLL Araştırma Şirketi anketinde "Millet İttifakı ve muhalefetin ülkeyi yönetmeye hazır olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

Bu soruya verilen yanıtlarda ise olumsuz görüş beyan edenlerin oyanlar daha fazla oldu. Ankete katılan vatandaşların yüzde 47'lik kısmı, muhalefet partilerinin ülkeye yönetmeye hazır olmadıklarını söyledi. Ankete katılanların yüzde 6'lık kısmı ise kararsız olduğunu belirtti. İşte o anket sonuçları

Hayır; ülkeye yönetmeye hazır değil diyenlerin oranı yüzde 47.1

Evet; ülkeyi yönetmeye hazırlar şeklinde görüş bildirenlerin oy oranı yüzde 460

Kararsız; soruya karşı kararsız olanların oy oranları ise yüzde 6 olarak açıklandı.

Gündem Haberleri