Bu Da Olmadı Demeyiz! Ankara'da 86 Yıllık Köprüyü Çaldılar

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde hurdacılık yapan bir kişi 86 yıllık köprüyü parçalara ayırarak çaldı. Herkesi şoke eden olay sonrasında şüpheli kısa sürede yakalandı.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bundan tam 86 yıl önce Kirmir Çayı üzerine inşa edilen ve 44 yıldır atıl olan Gömleksiz Köprüsü çalındı.

86 YILLIK KÖPRÜYÜ ÇALDIRLAR!

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Kirmir Çayı üzerinde 1936 yılında inşa edilen 500 metre uzunluğundaki Gömleksiz Köprüsü, 1978 yılında yaşanan sel felaketi nedeniyle büyük hasar görmüştü. İlçede aynı yıl yeni bir köprü inşa edildi ve eski köprü kullanılmıyordu.

Köprünün kullanılmadığını bilincine varan hırsızlar, bundan yaklaşık 10 gün önce köprüyü tabyalarıyla birlikte çaldı. 2 iş makinesi ile yıkımı yapılan köprüün tabyaları, kamyonlara yüklenerek bölgeden götürüldü.

Mahalle sakinleri bunun bir belediye çalışması olduğunu düşünerek durumdan şüphelenmedi. Ancak jandarmanın 44 yıllık köprünün yerinde olmadığını görmesiyle olayın perde arkası ortaya çıktı.

BİR ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Jandarma ve polis ekipleri bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek çalışma başlattı. Çalışmalar neticesinde köprüyü Ankara'da hurdacılık yapan Z.K tarafından çalındığını tespit etti. Şüpheli kısa sürede yakalanarak tutuklandı.

CİMER'E BAŞVURMUŞ

Şüpheli Z.K'nin ifadesinde, atıl durumdaki köprünün demirlerini almak için daha önce CİMER'e başvuru yaptığı ancak olumsuz yanıt alınca 2 iş makinesi kirayarak köprüyü parçalar halinde Ankara'daki hurdacılar sitesine götürerek 70 ton demir elde ettiği öğrenildi.

Öte yandan köprüden çıkan demirlerin değerinin yaklaşık 500 bin lira olduğu belirlendi.

Gündem Haberleri