Bu Gece Yarısı Başlıyor! Kaç Yaşına Kadar Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi, Kimlere Sokağa Çıkmak Yasak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu ulusa sesleniş konuşması ile 31 ile giriş çıkış yasağı ile Türkiye geneli sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu ulusa sesleniş konuşması ile 31 ile giriş çıkış yasağı ile Türkiye geneli sokağa çıkma yasağı ilan etti. Peki, kaç yaşına kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi, kimler sokağa çıkamaz, kimlere sokağa çıkma yasağı var, sokağa çıkma yasağı kaç yaşına kadar, sokağa çıkma yasağında yaş sınırı kaç, kaç doğumlular sokağa çıkmayacak?

Koranavirüs salgınının Türkiye genelinde büyük bir hızla yayılması nedeni ile yeni tedbir kararları alındı.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu toplantısı sonrası salgının yayılmasına neden olan iki büyük sorunun genç nüfusun sosyalleşmesinin önlenememesi ve şehirler arası giriş çıkışlar gösterilimişti.



31 İLE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ulusa sesleniş konuşması ile duyurulan kararlar kapsamında şehirler arasında hastalığın hızla yayılmasını engellemek amacı ile şehirler arası giriş çıkışlar yasaklandı.



Akciğer hastalıklarıının yoğun olarak görüldüğü Zonguldak'ın yanı sıra 30 büyük şehir için de şehirlere tüm giriş çıkışların yasaklanması karara bağlandı. Bu gece yarısı itibari ile vatandaşlar kendi araçları ile olsa dahi artık belirtilen şehirlerden çıkış yapamayacakları gibi bu şehirlere girişte yapamayacaklar. Bu sayede hastalığın şehirler arasındaki hızlı yayılımı önlenmiş olacak.



ARAÇLA GİRİŞ ÇIKIŞI YASAKLANAN 30 BÜYÜKŞEHİR LİSTESİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ



KAÇ YAŞINA KADAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ?



Hatırlanacağı üzere daha önce alınan karar kapsamında Türkiye genelinde 65 yaş ve üstü olan kişilere virüsün bir numaralı risk grubunda yer almaları nedeni ile Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı getirilmişti.



3 Nisan 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni koranavirüs tedbir kararları kapsamında 20 yaş ve altı kişilere de sokağa çıkma yasağı getirildi.



KAÇ DOĞUMLULAR SOKAĞA ÇIKMAYACAK?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 1 Ocak 2000 ve öncesi doğumlu olan kişilerin Türkiye genelinde sokağa çıkması yasaklandı.



Yasağa uymayan kişilere para cezası ve idari ceza uygulanacak.



Emlak365.com


Gündem Haberleri