Bu Hafta 20 Yaş Altına Sokağa Çıkma İzni Var Mı? İzin Saatleri Ne Zaman? İzinsiz Çıkmanın Cezası Ne Kadar?

salgın nedeniyle alınan önlemler kapsamında bugün 0 ile 20 yaş aralığındaki vatandaşlar için sokağa çıkma izninin olup olmadığı merak ediliyor? Bu hafta 0 14 yaş aralığı ne zaman sokağa çıkacak? yasaklar ne zaman son bulacak? İşte detaylar.

salgın nedeniyle alınan önlemler kapsamında bugün 0 ile 20 yaş aralığındaki vatandaşlar için sokağa çıkma izninin olup olmadığı merak ediliyor? Bu hafta 0 14 yaş aralığı ne zaman sokağa çıkacak? yasaklar ne zaman son bulacak? İşte detaylar..

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan kısıtlamalar pek çok kişiyi etkiledi. Bu durumda 20 yaş altı vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Bu durum çerçevesinde 20 yaş altında pek çok vatandaş çok uzun zamandır sokağa çıkamadığını belirtmiş ve uzmanlar çocuklarda bu durumun bazı psikolojik travmalara neden olabileceğini açıklamıştı.



Hükümet tarafından alınan karar sonrasında haftanın bir ünü çocuklar için sokağa çıkmaları adına izin verilmişti. 0 14 yaş aralığında çocuklar için sokağa çıkma izni ne zaman başlayacak? Bu hafta sokağa çıkma izni var mı?



Bu Hafta Sokağa Çıkma İzni Var Mı?



0-14 yaş aralığında olan çocuklar için her Çarşamba günü sokağa çıkma izni veriliyor. Saatler belirlendiği üzere değişiklik gösterebiliyor.



Pek çok kişi bugün çocuklar ve gençler için sokağa çıkma izninin olup olmadığını merak ediyor. Ancak bugün sadece 0 ile 14 yaş grubu çocukların 11:00 ile 15:00 saatleri arasında sokağa çıkma izninin olduğu ifade edildi. Çocukların da maske takmaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri bekleniyor.



15 20 yaş aralığındaki gençlerin ise sokağa çıkma izinler 29 Mayıs Cuma günü olarak belirlendi. Bu kişiler de 11:00 ile 15:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler.



Yasağa Uymayanlara Ne Kadar Ceza Kesiliyor?



Salgının ilerlememesi için gerçekleştirilen yasaklar çerçevesinde kurallara uymayan ve sokağa çıkan vatandaşlar için idari para cezası uygulanıyor. Güvenlik güçlerinin yaptıkları sürekli uygulamalar sonrasında 3 bin 150 lira para cezasının olduğu belirlendi.



emlak365.com


Gündem Haberleri