Bu mesleklerden birinde yarın işe başlayabilirsiniz! Yüksek maaşla işçi aranan meslekler 23 30 Mayıs duyuruları

İŞKUR üzerinden en çok aranan meslekler belli oldu. İşi olmayan ve yaz öncesi iş arayanlar için yayımlanan listede, en fazla duyuruya sahip olan meslekler ile iş ilanı sayıları yer aldı.

23 Mayıs Pazartesi'den sonraki bir haftalık süreçte firmaların en çok hangi mesleklerde iş ilanı yayımladıkları belli oldu. Sadece İŞKUR üzerinden 115 bine yakın iş ilanı bulunurken bu süreçte işe girmek isteyenlerin değerlendirebilecekleri fırsatları listeledik. İşte meslek meslek o iş ilanları sayısı.

İŞ ARAYANLAR BU MESLEKLERDEN BİRİNDE YARIN İŞE BAŞLAYABİLİRSİNİZ

Güncel olarak İŞKUR üzerinden yayımlanan duyurular incelendiğinde en çok genel işçi kadrosu ve hizmet sektöründe çalışacak personeller aranıyor. Bunun dışında firmalar bazı meslek kollarında çok yüksek maaş vaadiyle personel alım ilanları yayımladılar. Duyurularda yer alan açık kadrolar ile başvuru yapacak olanlar için listenin bir bölümünü paylaşıyoruz.

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan, başvuruları 23 Mayıs Pazartesi'den itibaren açık olacak, çoğunluğu 81 geneli olan duyurular ile bu iş kollarında kaç personel alınacağına dair kontenjan bilgileri sizlerle.

Bir kadroda sadece 20.273 iş ilanı var.

İŞKUR'da firmaların genel işçi kadrosu için yayımladığı 20 bin 273 iş ilanı var. Bu kontenjan tüm iş ilanları sayısının yaklaşık 6'da birini oluşturuyor. 81 il geneli iş ilanı olan beden işçisi kadrosu için maaş olanağı asgari ücretten başlıyor. İşin zorluğu ve firmaya göre rakamlar çok daha yukarı çıkabiliyor.

Diğer kadrolara ve kontenjanlara bir bakın

Temizlik Görevlisi 3877

Satış Danışmanı / Uzmanı 3650

Garson (Servis Elemanı) 3533

Makineci (Dikiş) 2674

Konfeksiyon İşçisi 1881

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 1764

Ön Muhasebeci 1540

Turizm Ve Otelcilik Elemanı 1479

Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 1462

Kasiyer 1363

Paketleme İşçisi 1304

Şoför-Yük Taşıma 1236

Ambar/Depo Görevlisi 1147

Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız) 1115

Elektrikçi (Genel) 1016

Reyon Görevlisi 965

Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 860

Bulaşıkçı (Stevard) 855

Aşçı 839

Forklift Operatörü 759

Büro Memuru (Genel) 696

BAŞVURULAR BİR TIK UZAĞINIZDA

Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yayımlanan duyurulara online başvuru yapma imkanı bulunuyor. T.C. numarasıyla İŞKUR'un resmi sitesinde oluşturulacak profil ile vatandaşlar başvurularını yapabilecekler. Online başvuru seçeneklerinin yanında firmalar iş duyurularında telefon numarası ve adres bilgilerini paylaşıyorlar. Bazı firmalar başvuruların şahsen doğrudan firmaya yapılabileceğini de aktarıyor.

Gündem Haberleri