Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı Seçimi Olsa Hangi İsim Yüzde Kaç Oy Alır?

Optimar Araştırma tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakalı olarak kamuoyuna duyurulan seçim anketi sonuçları tartışma yarattı.

Optimar Araştırma tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakalı olarak kamuoyuna duyurulan seçim anketi sonuçları tartışma yarattı. Sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu pazar seçim olsa ilk turda seçimi kazanamıyor. İkinci turda ise yarışacağı rakibe göre oy oranlarında değişimler gerçekleşiyor.

Optimar Araştırma 10-12 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'nin 26 ilinde 2.121 kişiyle telefonla görüşme gerçekleştirerek vatandaşların Cumhurbaşkanlığı seçimi ile alakalı eğilimlerini ölçtü. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre anketin güven aralığının yüzde 95 olduğu ve hata payının ise yüzde 2 olduğu bildirildi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN OY ORANI AÇIKLANDI



Anket sonucuna göre bu pazar seçim olsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini söyleyenler yüzde 40,1 , oy vermeyecek olanlar ise yüzde 45,1 olarak açıklandı.



İMAMOĞLU EN GÜÇLÜ ADAY



İkinci tur ile alakalı olarak da sonuçlar açıklandı. Seçimin ikinci tura kalması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 45.1 oy oranı alırken bu yarışın Ekrem İmamoğlu ile yapılması durumunda İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 36,8 olarak açıklandı. İki isim arasında kime oy vermeleri konusunda kararsız olanlar ise yüzde 18.1 olarak açıklandı.



MUHARREM İNCE ZAYIF KALDI!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına İmamoğlu'nun yerine Mansur Yavaş'ın seçime girmesi durumunda Yavaş'ın oy oranı yüzde 36,7, Muharrem İnce'nin girmesi durumunda İnce'nin oy oranı yüzde 33,5 olarak açıklandı.



Emlak365.com


Gündem Haberleri