Bu Pazar Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirsiniz Anketi! Hangi Parti Yüzde Kaç Oy Aldı?

Türkiye'de ekonomik ve siyasi gelişmeler karşısında vatandaşların siyasi eğiliminde meydana gelen değişimler zaman zaman yapılan anket çalışmalarıyla ölçülmeye devam ediyor.

Türkiye'de ekonomik ve siyasi gelişmeler karşısında vatandaşların siyasi eğiliminde meydana gelen değişimler zaman zaman yapılan anket çalışmalarıyla ölçülmeye devam ediyor. ORC Araştırma tarafından yapılan son anket çalışmasının sonuçları yayınlandı. Son anket sonucuna göre hangi parti yüzde kaç oy alıyor?

Türkiye'de siyasi ve ekonomik olarak çok hareketli günler yaşanıyor. Vatandaşların siyasi eğilimleri bu gelişmeler ışığında şekilleniyor. Anket şirketleri de Türkiye'nin siyasi fotoğrafını seçim anketleri ile çekmeye devam ediyorlar.



TÜRKİYE'NİN SİYASİ FOTOĞRAFI!



ORC Araştırma tarafından yayınlanan son seçim anketinde vatandaşlara bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verecekleri sorusu yöneltildi. Vatandaşların bu soruya verdikleri cevaplarla ortaya çıkan genel görünüm kamuoyu ile paylaşıldı.



AK PARTİ ZİRVEDE!



Anket sonucuna göre listenin ilk sırasında yüzde 36,6'lık oy oranı ile AK Parti yer alıyor. İkinci sırada ise yüzde 25,9'luk oy oranı ile CHP bulunuyor. MHP'nin oy oranı ise yüzde 14,1 olarak açıklanırken üçüncü parti konumunda bulunuyor.



YÜZDE 10 BARAJININ ALTINDA KALAN PARTİLER



Seçim anketinin devamında verilen siyasi partilerin tamamı yüzde 10 barajının altında kalıyor. Açıklanan sonuçlara göre HDP yüzde 9,6, İYİ Parti yüzde 8,1, DEVA Partisi yüzde 2,3, Gelecek Partisi yüzde 1,6, Saadet Partisi yüzde 0,8 oy alıyor.





Emlak365.com


Gündem Haberleri