Bu Pazar Seçim Olsa Kim Kazanır? Metropoll, Area, Genar, Optimar, ORC, Gezici, Avrasya Araştırma Son Anket Sonuçları!

Son anket sonuçları açıklandı! Bu pazar seçim olsa kim kazanır, hangi parti önde, ittifakların, CHP, İYİ Parti, MHP, Ak Parti'nin son oy oranı, Cumhurbaşkanlığı seçim anketi yüzde kaç?

Siyaset kulislerinde erken seçim tartışmaları tüm hızı ile devam ederken araştırma şirketleri de beklenen son anket sonuçlarını açıkladı. Özellikle de ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile muhalefet AK Parti'nin oy oranlarının düştüğünü iddia ediyordu.

Bu nedenle son anket sonuçları hem muhalefet hem de iktidar kanadı tarafından merakla bekleniyordu. Metropoll, Area, Genar, Optimar, ORC, Gezici, Avrasya Araştırma şirketleri tarafından yapılan son anketlerin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Peki, hangi parti önde, bugün seçim olsa hangi parti, kim kazanır?

AVRASYA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ SON ANKET SONUÇLARI!

Anket sonuçları en çok takip edilen şirketler arasında yer alan Avrasya Araştırma Şirketi merakla beklenen son anket sonucunu açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre anketten birinci parti CHP çıktı. CHP yüzde 28,4 oy oranı ile CHP birinci olurken, AK Parti yüzde 26,3 oranı ile ikinci parti oldu.

Ankette HDP üçüncü parti, İYİ Parti dördüncü parti ve MHP beşinci parti olarak çıkarken Deva Partisi'nin oy oranı da yükseldi.

GEZİCİ ARAŞTIRMA ANKET SONUÇLARI: PARTİLERİN SON OY ORANLARI

Gezici Araştırma son anket sonuçlarını açıkladı. Açıklanan anket sonuçlarına göre birinci parti yüzde 31,3 oranı ile AK Parti olurken CHP yüzde 27,2 oranı ile ikinci parti oldu. İYİ Parti yüzde 12,1 oranı ile 3. parti olurken yüzde 11,5 oranı ile HDP dördüncü parti oldu.

ORC ARAŞTIRMA ANKET SONUÇLARI: SON SEÇİM ANKETİ İLE BU PAZAR SEÇİM OLSA HANGİ PARTİ KAZANIR?

ORC şirketinin yaptığı son ankette ise AK Parti yüzde 30 oranı ile birinci parti olarak çıkarken, CHP ise bu ankette yüzde 24,1 oy oranı ile ikinci parti oldu. İYİ parti, MHP, HDP ve Gelecek Partisi ilk 5 parti içerisinde yer aldı.

AREA SON ANKET SONUÇLARI: İTTİFAKLARIN SON OY ORANI YÜZDE KAÇ?

Area araştırma şirketi tarafından yapılan son anket sonuçlarına göre AK Parti ile MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın son oy oranı yüzde 41,2 olurken, CHP ile İyi Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın oy oranı ise yüzde 42.2 oldu.

METROPOL SON ANKET SONUCU: AK PARTİ'NİN SON OY ORANI YÜZDE KAÇ?

Metropol araştırma şirketinin son anket sonucunda AK Partinin son oy oranı yüzde 24,6 olarak ilan edilirken kararsızların dağıtılmasının ardından bu oran yüzde 32,2 olarak gerçekleşti.

Gündem Haberleri