Bu Yıl Ramazanda Kaç Saat Oruç Tutulacak? En Uzun ve En Kısa Orucu Hangi İller Tutacak 2022?

Mübarek Ramazan ayı için geri sayım başlarken birçok kişi Ramazan'da kaç saat oruç tutulacak, en uzun ve en kısa oruç süresini merak ediyor. İşte 2022 Ramazan oruç saatleri.

Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala, 2022 Ramazan ayına ilişkin birçok soru işareti bulunuyor. Müslüman alemi için oldukça önemli olan 11 ayın sultanı Ramazan ayında en çok merak edilen ise kaç saat oruç tutacağız sorusu oluyor.

2022 RAMAZANDA BU YIL KAÇ SAAT ORUÇ TUTULACAK?

Bu yıl oruç ibadetini yerine getirecek olanlar yaşadıkları ilde kaç saat oruç tutacaklarını merak ediyor. Her ile göre değişen sahur ve iftar vakitlerine göre bazı illerde daha uzun saatler oruç tutulurken bazı iller de ise süre kısalıyor.

Her yıl milyonlarca kişini araştırdığı ramazan ayında kaç gün oruç tutulur ve son oruç ne zaman gibi sorular Diyanet tarafından açıklanan imsakiye takvimiyle netleşti. Ramazan ayı, her yıl 10 gün kadar geriye atmaktadır. 2021 yılında Ramazan ayı 13 Nisan'da başlarken bu yıl 2 Nisan'da başlayacak.

İmsakiye takvimine bakıldığında 2022 Ramazan ayında en uzun oruç Sinop'ta, en kısa oruç ise Hatay'da tutulacak.

İLK SAHUR, İLK İFTAR, EN UZUN ORUÇ, EN KISA ORUÇ!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, Ramazan ayının ilk günü yani 2 Nisan'da en erken imsak saat 04.14'te Iğdır'da, son imsak ise 05.25'te İzmir'de gerçekleşecek.

Ramazan ayının ilk gününde, Kırıkkale ve Sinop'ta yaşayanlar ise 14 saat 27 dakika oruçlu kalarak en uzun orucu, Hatay'da yaşayanlar ise 14 saat 12 dakika ile en kısa orucu tutacaklar.

Ramazan ayının son gününde ise Sinop'ta yaşayanlar 15 saat 56 dakika ile en uzun orucu tutarken, Hatay'da yaşayanlar ise 15 saat 22 dakika ile en kısa orucu tutacak.

Gündem Haberleri