Bugüne Kadar Ülkesine Dönen Suriyeli Sayısı! Süleyman Soylu Son Rakamı Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılmış olduğu bir program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında ülkesine dönen Suriyelilerin sayısını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılmış olduğu bir program kapsamında yapmış olduğu konuşmasında ülkesine dönen Suriyelilerin sayısını açıkladı. Bakan Soylu sınır ötesi operasyonlar sonrası oluşturulan güvenlik bölgesi sayesinde bugüne kadar 414 bin 61 Suriyelinin ülkesine döndüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye Görev Gücü Değerlendirme Çalıştayı kapsamında bir konuşma gerçekleştirdi. Balıkesir'de gerçekleştirilen çalıştay kapsamında Suriye'de yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Bakan Soylu konuşmasında terör konusunda Türkiye'nin atmış olduğu adımlara özel parantez açarken temizlenen bölgelere giden Suriyeli sayısına dair de bilgi verdi.



SINIR ÖTESİ OPERASYONLARLA GÜVEN ORTAMI SAĞLANDI



Süleyman Soylu konuşmasının başında bazı devletlerin ortadoğu projelerini eleştirdi. Konuya ilişkin konuşmasında 21. yüzyılın gelişmiş medeniyetleri ne yazık ki Orta Doğu'da istikrarsızlığa ve teröre senaristlik ve rejisörlük yapmaktadır, ifadelerini kullanan Bakan Soylu Türkiye'nin attığı adımlara değindi.



Türkiye'nin bölgede gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonlara güven ortamının büyük ölçüde sağlandığını ifade eden Bakan Süleyman Soylu, !DEAŞ-PKK ve bunların uzantılarına karşı kurduğumuz saha baskısı, içerde terörle mücadelemiz, güvenliğimizin esas itibarıyla sınırlarımızın ötesinde başladığını net şekilde ortaya koymuştur' açıklamasında bulundu.



BUGÜNE KADAR ÜLKESİNE DÖNEN SURİYELİ SAYISI



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasının devamında ayrıca bugüne kadar ülkesine dönen Suriyeli sayısına dair son verileri paylaştı. Bakan Soylu konuya dair açıklamasında, "Sınır ötesi harekatlarımızla oluşturulan güvenlik sayesinde, bugüne kadar 414 bin 61 Suriyeli gönüllü olarak ülkesine döndü." dedi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri