Bülent Arınç'tan Sedat Peker açıklaması! Bu sözler yine çok konuşulacak!

AK Parti’nin kurucularından olan Bülent Arınç yine aykırı bir açıklama ile gündeme geldi. Sedat Peker’in iddialarını değerlendiren Bülent Arınç kapsamlı bir hukuki süreç başlatılmasını istedi.

Ak parti içerisinde yaptığı sivri çıkışlarla daima gündem olan Bülent Arınç bu sefer de Sedat Peker açıklaması yaptı. Ak Parti ile yakın temas halinde olan Sedat Peker’e yönelik yapılan bazı uygulamaların ardından başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere bazı Ak Partililer ike Sedat Peker karşı karşıya gelmişti. Sosyal medya üzerinden açıklamalar yapan Sedat Peker bazı hukuksuz işlemlere dair iddialarda bulunarak gündem olmayı başarıyor. Bu iddialara karşı hukuki süreç henüz işletilmezken AK Parti içerisinden en net açıklama yine Bülent Arınç’tan geldi.

SEDAT PEKER AÇIKLAMASI

AK Parti’nin kurucularından olan Bülent Arınç kuruluş ilkelerine dikkat çekerek, “2002 yılında milletimiz bizi göreve getirdiğinde en önemli önceliğimiz Temiz Toplum olmuştu. Bunun için de hemen harekete geçip TBMM’de Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kurmuştuk. Bu şekilde çok sayıda suç örgütünün adalet önüne çıkarılıp hesap vermelerini sağladık. Hangi iddia bize ulaşmışsa onun arka planını en ince ayrıntısına kadar araştırdık ve herhangi bir hususu görmezden gelmedik.” dedi.

KAMU VİCDANI YARALANIYOR

Türkiye’nin benzer bir süreç yaşadığını belirten Bülent Arınç, “Son dönemlerde Türkiye’de yolsuzluk, usulsüzlük, organize suç örgütleri hakkında yapılan ifşaatlar ve buna benzer durumlar kamu vicdanını yaralamaktadır. Örselenen kamu vicdanının yeniden tesis edilmesi ve iddiaların aslının olup olmadığı araştırılmalıdır. Bu Ak Parti’nin kuruluş ilkelerindeki bir hassasiyettir.” ifadelerini kullandı.

İKTİDARI ZIRH EDİNENLER ADALETE TESLİM EDİLMELİ

Hukuki süreçlerin başlatılmasını isteyen Bülent Arınç, “Yaşananlar ve ortaya atılan iddialar hem Ak Parti’nin hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde olumsuz bir algı yaratmaktadır. Ak Parti kesinlikle bu değildir. AK Parti her zaman organize suç örgütlerine, nüfuz tüccarlarına ve çıkar odaklarına karşı milletin hakkını hukukunu korumuştur. Bugün de yapılması gereken budur. Kapsamlı bir hukuki süreç başlatılmalı ve iktidarı kendilerine zırh edinerek yasadışı işlere tevessül eden her kim varsa adalete teslim edilmelidir.” şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri