Bursa Beyaz Toros olayı nedir, ne anlama gelir?

Türkiye'de bugün Bursaspor evinde Amed Sportif Faaliyetler ile karşı karşıya gelirken tribünde açılan pankartlar ülke gündemine oturdu.

Bursa Beyaz Toros olayı nedir, ne anlama gelir? Türkiye'de bugün Bursaspor evinde Amed Sportif Faaliyetler ile karşı karşıya gelirken tribünde açılan pankartlar ülke gündemine oturdu. Bursaspor tribünleri tarafından açılan beyaz toros, yeşil ve Mahmut Yıldırım posterleri ülkede geniş yankı uyandırdı. Vatandaşlar bu posterlerin ne anlama geldiğini araştırmaya devam ederken ülke gündemi de bu konularla yankılandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili hemen açıklama yaparken, "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır." ifadelerini kullandı.

BEYAZ TOROS NE ANLAMA GELİYOR?

Türkiye'de geçmiş dönemlerde polis olduğu iddia edilen fakat benzemediği söylenen kişilerin; “Polisiz, bizimle Emniyet’e kadar gelmeniz gerekiyor” diyerek beyaz Toros’lara bindirdiği insanlardan bir daha haber alınamadığı hadiseler, halen hafızalardaki yerini koruyor.

Ülkenin en karanlık dönemi olarak ifade edilen 1990'lı yılların doğu şehirlerinde çok sayıda insanın bindirilerek nerelere götürüldüğü bilinmeyen Beyaz Toros hikayeleriyle biliniyor. 

O dönemleri yaşayan insanların yüreklerine adeta korku salan beyaz torosların kötü namı ise infazlar ve faili meçhullar ile anılıyordu. Günümüzde ise halen aydınlatılamamış birçok olay vardır. Beyaz toroslarla adı anılan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığına dair iddialar bile halen gündemdeki yerini koruyor.

Gündem Haberleri