Bursa ve Balıkesir'de de Seçim Sonuçlarına İtiraz Edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinden sıkılan muhalefet partiler Balıkesir ve Bursa da seçim sonuçlarına itiraz etti. Sonuç ne oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinden sıkılan muhalefet partiler Balıkesir ve Bursa da seçim sonuçlarına itiraz etti. Sonuç ne oldu?

Ak Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçim sonuçları için seçimin yenilenmesi adına YSK'ya başvuracağını bildirmesi sonucu bu duruma karşı çıkan mahalefet Bursa ve Balıkesir'de 31 Mart seçim sonuçlarına itiraz etti.



CHP YSK'ya İtiraz Dilekçesi Verdi!



Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, seçim sonuçlarına ilişkin Yüksek Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi verdi.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'in sosyal medya hesabından paylaştığı itiraz dilekçesinde, 31 Mart Mahalli Seçimleri sonuçları Bursa'da kesinleşmeden AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş'a Bursa İl Seçim Kurulu tarafından mazbatasının verildiği açıklandı.



Tedbir talebinde bulunulan dilekçede, "Öncelikle seçim sonuçlarına itiraz süreleri bitmeden Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti adayı Alinur Aktaş'a verilen mazbatanın işleminin yürütmesinin tedbiren durdurulmasına, Yüksek Seçim Kuruluna yaptığımız itirazın sonuçlanmasının beklenmesine karar verilmesini talep ederiz"dedi.



İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkanı Adayı İsmail Ok: "Anayasa Mahkemesine Müracaat Edeceğiz"



İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkanı adayı İsmail Ok da seçimi 9 bin 913 oyla kaybettiğini söyledi.



31 bin 793 oyun ise geçersiz sayıldığını hatırlatarak, geçersiz oyların yeniden sayılmasına ilişkin yaptıkları itirazın "jet hızıyla" reddedildiğini savundu.



Olağanüstü itiraz hakkını kullanarak YSK'ya başvurduklarını belirten Ok "Anayasa Mahkemesine müracaat edeceğiz" dedi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri