Bursa'da Kentsel Dönüşüm

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karar ile Bursa'da kentsel dönüşüme olan ilgi son dönemde artış gösterdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karar ile Bursa'da kentsel dönüşüme olan ilgi son dönemde artış gösterdi. Temel amacın depreme dayanıksız olan evlerin yenilenmesi olduğu bildirildi.

Belediye Meclisinin Emsal Artışı Kararı ve Kentsel Dönüşüme Etkisi


Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı 0,50 emsal artışı uygulaması kararıyla ilde kentsel dönüşüme olan ilgi son dönemde büyük bir ivme kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe alınan bu kararda depreme karşı hazırlıklı olmanın ve depreme dayanıksız evlerin yenilenmesinin temel amaç olduğunu belirtti. Ayrıca, Bursa'nın en büyük sorunlarından biri olan çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi için de bu kararın önemli olduğunu ekledi.


Bursa Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projeleri


Bursa'nın Yıldırım ilçesi geliştirdiği kentsel dönüşüm projesiyle kente bu konuda büyük katkı sağlamakta ve öncülük etmekte. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali bölge halkıyla gerçekleştirdiği toplantıda konuyla ilgili projeleri detaylı bir şekilde anlattı. Projenin bölgeye değer katacağını, vatandaşların daha nitelikli ve güvenli bir hayata kavuşacağını müjdeleyen Edebali; vatandaşların kentsel dönüşüm sonrasında da aynı muhitte yaşayacağını vurguladı. Amaçlarının modern, güvenli ve nitelikli yaşam alanları yaratmak ve halkın yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu belirten başkan, projeye katılımın gönüllülük esasına dayandığını ve vatandaşların hiçbir şekilde zorlanmadığını da sözlerine ekledi. Son olarak kentsel dönüşümün önemine değinen Edebali, bunun çalışmalar bittiğinde çok daha iyi anlaşılacağını ve halk tarafından desteğin artacağını söyledi.

Kentsel Dönüşümün Konut Fiyatlarına Etkisi


Bursa'da kentsel dönüşüme olan ilginin ve bu konudaki projelerin artmasından emlak sektörü de payını aldı. Son zamanlarda artan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte konutların kira ve satış bedellerinde de artış gözlendi. Emlak sektörünün önde gelenlerinden alınan bilgilere göre metrekare fiyatlarında görülen bu artış yıl sonuna kadar devam etme eğiliminde olacak. Buna ek olarak, Bursa'daki emlak sektörüne yapılan yatırımların geri dönüş sürelerinin azalarak büyük şehirlerdeki seviyelere yaklaştığı ve sektördeki dengeleri değiştirebileceği de uzmanlar tarafından öngörülmekte.

Gündem Haberleri