Buzdolabı Kullanımının Püf Noktaları ile Elektrik Faturanızı Yüzde 25 Düşürebilirsiniz

Buzdolapları yaz kış evlerde aktif olarak kullanıldığı için elektrik faturası üzerindeki etkisi de çok büyük. Yaz aylarında buzdolabı kullanımında bazı püf noktalara dikkat ederek elektrik faturanızı düşürebilirsiniz.

Elektrikte yapılan zamların ardından vatandaş elektrik faturasını düşürmenin yollarını arar oldu. Yaz kış aktif olarak kullanılan buzdolaplarının elektrik faturasına ciddi etkisi bulunuyor. Buzdolapları yaz aylarında kış aylarına göre daha fazla enerji harcıyor. Fakat birkaç püf nokta ile elektrik faturanızı yüzde 25 oranında düşürebilirsiniz.

Buzdolabı kapı contalarının mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Contalar soğuk havanın buzdolabı içerisinde kilitli kalmasını sağlar. Zamanla gevşeyen contalar nedeniyle soğuk hava hızlı bir şekilde kaçar. Güneşe maruz kalan ya da soba, fırın gibi sıcak ortamlarda bulunan buzdolapları daha fazla çalışır ve daha fazla enerji kullanır. Elektrik maliyetlerini düşürmek için buzdolabınızı serin ve gölge alanlara koymanız gerekir.

Enerji verimliliği açısında dondurucu bölmesinin üstte olması gerekir. Dondurucu bölmesi üstte olan buzdolapları diğer modellere göre %10-25 arasında daha az enerji tüketir. Buzdolabının sıcaklığının çok düşük olması durumunda bu sıcaklığın korunması için daha fazla elektrik kullanır. Alman Enerji Ajansı buzdolapları için 7 derecelik sıcaklığı öneriyor. Fakat çoğunlukla 0 ile 5 derece arasında kullanılıyor. İki derecelik bir soğuma enerji tüketimini %10 oranında artırıyor.

Eski model buzdolapları daha fazla elektrik tüketiyor. Bu nedenle yeni bir buzdolabı ile elektrik tüketiminizi %40'a kadar azaltabilirsiniz. Günümüz şartlarında yeni bir buzdolabı almak çok masraflı olsa da performansı daha yüksek ve enerji tüketimi de daha az olacaktır.

Gündem Haberleri